Ronaldo va imbraca doar 15 minute tricoul Braziliei in ultimul sau meci de la nationala, a anuntat selectionerul Mano Menezes. "Il Fenomeno" se va retrage oficial de la nationala in amicalul de pe Pacaembu (Sao Paulo), contra Romaniei, in 7 iunie, si marturiseste ca are emotii inaintea ultimei sale prestatii pentru Brazilia.

Ronaldo se retrage in amicalul cu RomaniaFoto: Reuters

"Va fi un sentiment ciudat, cred ca voi plange. Parcursul meu la echipa nationala a fost un vis frumos pe care l-am trait. A fost tricoul cel mai important pe care l-am purtat cu bucurie in cariera mea. Selectia la nationala mi-a adus poularitate, un statut si mandrie. Cariera mea la nationala a fost minunata", a declarat Ronaldo, castigator a doua Mondiale cu Brazilia, in 1994 si 2002.

"Va fi foarte emotionant, cu plansete, cu de toate. Voi ramane intotdeauna alaturi de nationala. Echipa Braziliei inseamna foarte mult pentru mine. Ma identific foarte mult cu aceasta echipa si nu am cum sa ma despart definitiv de ea", a adaugat brazilianul.

Ronaldo nu a mai jucat de patru luni, de cand s-a retras din activitate, si a declarat ca va juca atat cat va vrea selectionerul Braziliei, admitand si ca va fi ciudat sa evolueze alaturi de tinerii brazilieni: "Imaginati-va cum va fi pe teren, cu Neymar spunandu-mi sa alerg", a glumit Ronaldo.

Mano Menezes a dezvaluit ca il va introduce pe teren pe Ronaldo in minutul 30 al amicalului cu Romania, pentru ca in pauza meciului sa aiba loc evenimentul festiv dedicat lui "Il Fenomeno": ""Ronaldo nu a mai jucat de mult timp si nu putem sa-l tinem prea mult timp pe teren", a spus selectionerul.

Ronaldo se va retrage de la nationala Braziliei in amicalul cu Romania, din 7 iunie, de la ora 3:50 (ora Romaniei). In 11 iunie, tricolorii vor sustine un alt amical, contra nationalei din Paraguay.