Razvan Lucescu a demisionat din postul de selectioner al nationalei Romaniei, informeaza gsp.ro. Tehnicianul roman a ajuns deja la o intelegere pentru a prelua banca tehnica a Rapidului, renuntand la a mai merge cu tricolorii in turneul amical din America de Sud. Potrivit sursei mai sus citate, inlocuitorul lui Razvan Lucescu pentru urmatoarele doua amicale va fi selectionerul de la tineret, Emil Sandoi.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Criticat constant din cauza jucatorilor convocati, a jocului, dar si a rezultatelor slabe ale echipei nationale, Razvan Lucescu a decis sa se desparta de nationala dupa succesul de vineri seara, cu Bosnia, scor 3-0, din preliminariile pentru EURO 2012.

Selectionerul Romaniei s-a intalnit dupa meciul de pe arena din Giulesti cu reprezentantii Rapidului, pentru a negocia o revenire a sa pe banca tehnica a echipei alb-visinie. Update:George Copos a confirmat intelegerea cu Razvan Lucescu: "Razvan este un om deosebit, cu un caracter extraordinar. Noi ne-am inteles cu el si am semnat un contract pe patru ani". (Mediafax)

Razvan Lucescu nu va pleca astfel cu nationala in turneul din America de Sud, in care nationala va juca doua amicale, cu Brazilia (7 iunie, ora 3:50) si Paraguay (11 iunie, ora 23:00). Echipa nationala va fi condusa de Emil Sandoi si Stefan Iovan, urmand ca noul selectioner sa fie numit la intoarcerea echipei in tara.

Un posibil inlocuitor al lui Razvan Lucescu pentru restul campaniei pentru EURO 2012 ar putea fi Ladislau Boloni. Ramas fara echipa dupa ce a fost dat afara de la Lens, Boloni a admis ca a fost contactat saptamana trecuta de presedintele Federatiei romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, insa nu a dorit sa ofere mai multe informatii.

Potrivit Realitatea, Gheorghe Hagi ar fi o alta varianta pentru banca tehnica a nationalei. Alaturi de el ar urma sa vina Viorel Moldovan ca secund si Anghel Iordanescu, in functia de director tehnic.

Update: Federatia Romana de Fotbal a confirmat despartirea de selectionerul Razvan Lucescu:

"In cursul diminetii zilei de azi, 4 iunie a.c., presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o intalnire cu domnul Razvan Lucescu, acesta din urma informandu-l pe seful FRF ca renunta la functia de selectioner, decizie care intra in vigoare imediat. Astfel, se incheie un mandat care a inceput la 6 iunie 2009, cu un 1-0, in deplasare, contra Lituaniei, in preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010, ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Hertegovina, parafand un bilant de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri si 7 infrangeri.

Aceasta inseamna ca echipa va fi condusa, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie a.c.) si Paraguayului (11 iunie a.c.), de antrenorul principal al echipei nationale de tineret Under 21, Emil Sandoi, si de Stefan Iovan. Impreuna cu Razvan Lucescu, a parasit staff-ul tehnic al nationalei si preparatorul fizic al acesteia, Diego Longo.

In cadrul intalnirii de azi, una care a consfintit o despartire amiabila, civilizata si fara vreo urma de conflict, presedintele FRF i-a multumit lui Razvan Lucescu pentru intreaga activitate depusa ca selectioner. Acest fapt il face public si prin intermediul prezentului Comunicat, urandu-i succes acolo unde va munci in continuare si sperand ca viitorul selectioner, impreuna cu staff-ul sau, sa continue munca lui Razvan Lucescu avand aceleasi rezultate cum a fost cel de aseara, contra Bosniei-Hertegovina".