"Probabil ca nici noi nu credeam ca o sa invingem cu scorul acesta", a declarat Razvan Rat la finalul partidei in care nationala Romaniei a obtinut trei puncte extrem de importante in fata Bosniei (3-0). Increderea in nationala lui Razvan Lucescu a crescut dupa acest rezultat, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, confirmand inca o data ca tricolorii vor continua alaturi de acelasi selectioner.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Adrian Mutu, capitanul nationalei: "Am reusit o prestatie foarte buna, am jucat numai pe atac, nu i-am lasat pe bosniaci sa iasa din jumatatea lor. Am facut un meci aproape perfect. Aceasta echipa e plina de talente, dar are nevie de incredere. Daca vom fi uniti, aceasta echipa isi va arata calitatile. Sper ca aceasta victorie sa fie un nou inceput. am avut un an greu, dar incet ne revenim. E victoria tuturor".

Razvan Lucescu, selectioner Romania: "Diferenta a fost facuta de o determinare foarte mare, de incredere. Am facut un pressing agresiv, ne-a ajutat si publicul extraordinar. Publicul ne-a impins de la spate, ne-a dat multa incredere. Bosnia a tratat cu mai mare usurinta acest joc, erau convinsi ca vor castiga sau ca vor obtine un egal. Din martie 2010 auzim ca nu avem sanse si uite ca deocamdata suntem pe locul doi. O echipa are nevoie de sprijin.

Noi am avut mult timp la dispozitie pentru a pregati meciul. Am fost linistiti, nu am permis sa fim afectati de lucrurile din afara. Au fost foarte multe minciuni care sapa unitatea unui grup. Acum am avut alta stare de spirit pentru ca am fost mai linistiti, am avut timp sa ne pregatim. De aceasta data am avut si un arbitraj care nu a fost impotriva noastra. A fost un meci perfect. Cu putin mai mult noroc puteam obtine un scor si mai bun. Mutu s-a trasformat, este un alt om. S-a pus in slujba echipei, a jucat fantastic".

Ciprian Marica: "Vreau sa felicit publicul pentru ca a fost aproape de noi. De mult n-a mai avut nationala asa un sprijin. Ne-au impins catre victorie. Trebuie sa credem in continuare in noi. Sunt foarte fericit ca am castigat si pastram sanse la calificare. Totul depinde de noi si speram sa avem o prestatie similara in continuare si sa oferim romanilor astfel de rezultate deoarece au nevoie. Sunt bucuros ca mi-am facut datoria. Am fost mult peste bosniaci. S-a vazut ca ne-am dorit victoria".

Razvan Rat: "Probabil ca nici noi nu credeam ca o sa invingem cu scorul acesta. E important ca am crezut in noi, ca ne putem reabilita in fata suporterilor. Se mai intampla sa reusesc centrari ca cele de astazi, dar e mai putin important asta, ceea ce conteaza e ca am obtinut trei puncte importante in fata unui adversar important. Trebuie sa continuam in aceeasi maniera. Ca astfel de rezultate sa conteze trebuie sa le legam de altele. Trebuie sa ne gandim acum la ceea ce avem de facut in continuare".

Mircea Sandu, presedinte FRF: "Nu am mai vazut de mult echipa nationala jucand cu o astfel de daruire. E minunat ca spectacolul de pe teren s-a vazut si in tribune. De mult n-am mai avut un joc atat de bun, cu un rezultat atat de bun. Felcitari jucatorilor, lui Razvan, staff-ului. Razvan ramane pe banca si in meciurile din America de Sud. Nu mi-a spus ca ar avea alte intentii, nici nu ar fi fost momentul. Fara doar si poate il vrem in continuare pe banca. Pentru ca a castigat, Razvan in mod normal isi continua mandatul. Usor, usor se formeaza echipa nationala. Avem o intarziere de peste sase luni, dar suntem pe drumul cel bun".(TVR 1)