Internationalii romani Adrian Mutu si Ciprian Marica au vorbit, cu doua zile inainte de meciul tricolorilor cu Bosnia, din preliminariile EURO 2012, despre importanta meciulu si despre situatia selectionerului, indemandu-i totodata pe suporterii nationalei sa incurajeze echipa in partida in care Romania isi va juca ultima sansa.

Adrian MutuFoto: Hotnews

"Momentan, atat mental cat si fizic, suntem la fel ca in Bosnia, dar acum trebuie sa facem alt meci. Acolo am jucat slab cu totii si s-a vazut. Chiar daca am fost in avantaj nu am fost in stare sa tinem de rezultat. Mie sincer Bosnia nu mi se pare o echipa de nebatut. Poate au un avantaj psihologic pentru ca ne-au invins in tur, dar cu o echipa de nivelul nostru orice rezultat este deschis. Ne jucam ultima sansa, jucam cu incredere, deschis pentru ca n-avem nimic de pierdut, ci numai de castigat", a declarat Adrian Mutu in timpul conferintei.

"Cred ca romanii si-au pierdut rabdarea in ultimul timp cu echipa nationala. E si vina noastra, lipsa de rezultate si poate lipsa de prestatii bune au facut a facut ca acest lucru sa se intample din ce in ce mai des. Noi jucam pentru echipa nationala, pentru Romania, pentru Razvan Lucescu. N-ar fi corect s aspunem ca jucam doar pentru selectioner. Noi ne facem datoria indiferent de cine e pe banca. Sper ca dupa acest meci sa se traga anumite concluzii si daca Federatia considera ca trebuie sa ramana pentru noi nu e nicio problema", a adaugat jucatorul Fiorentinei.

Adrian Mutu nu crede ca atmosfera la nationala este tensionata, cu toate ca sunt presiuni asupra selectionerului Razvan Lucescu: "Nu e niciun scandal la nationala. Asa cum a spus si Razvan, atunci cand nu sunt rezultate lumea e nemultumita. Se discuta inlocuirea selectionerului si este ceva normal. Mie nu mi se pare scandal, ci un lucru normal. Razvan stie si el acest lucru, e linistit, cu totii suntm linistit. Stim ce avem de facut: scopul nostru este sa batem Bosnia. Dupa aceea cei din conducerea Federatiei vor vedea ce au de facut".

Internationalul roman nu vrea inca sa paraseasca nationala, mentionand ca poate juca pe mai multe fronturi: "Imi pare rau pentru retragerea lui Chivu. Eu nu am de gand sa ma retrag pentru ca pot sa fac fata pe mai multe fronturi".

Ciprian Marica cere sprijinul suporterilor nationelei, in meciul cu Bosnia: "Cred ca publicul din Bosnia i-a impins spre victorie in tur, au creat o presiune foarte mare asupra noastra. Acum speram ca publicul din Bucuresti sa ne impinga spre victorie, sa fie alaturi de noi din primul pana in ultimul minut. Sincer, ne-am obisnuit ca oamenii din fotbal sa ne spuna cu nu mai avem sanse de calificare. De mult se spune acest lucru, dar uite ca mai sunt. Ne legam de cea mai mica sansa si ne-o jucam pana la capat".

"Suntem impreuna in aceeasi barca, toti ne dorin acelasi lucru si numai impreuna cu Razvan vom castiga acest meci. El are un rol important si sunt sigur ca va lua cele mai bune decizii si va alinia cel mai bun 11. Toti avem un singur tel, cel de a bate Bosnia. Aceste mici divergente in legatura cu selectionerul nu aduc nimic bun, nu ne sprijina cu nimic. Personal as vrea sa simt o mai mare implicare, idei si solutii bune care sa ajute echipa nationala", a adaugat atacantul roman.

Romania intalneste nationala Bosniei in data de 3 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, intr-o partida contand pentru preliminariile EURO 2012.