Decizia Comisiei de Apel a FRF de a retrograda pe FC Timisoara in liga a treia va produce schimbari masive in lotul echipei Viola, multi dintre jucatorii cu nume urmand sa paraseasca formatia de pe "Dan Paltinisanu". Zicu, Sepsi, Pantilimon, Bourceanu si Curtean sunt doar cativa dintre jucatorii doriti de echipele din Bucuresti (nr. Steaua, Dinamo si Rapid). "Jucatorii de valoare probabil vor pleca, clubul se va organiza mai departe" - Marian Iancu, patronul banatenilor.

Zicu (stanga), noul jucator al lui TSKA SofiaFoto: AGERPRES

FC Timisoara era, inainte de decizia Comisiei de Apel a FRF, pe locul doi in clasamentul valorii lotului din Liga 1 - 26,050 milioane de euro, dupa liderul Steaua (27,550 milioane de euro).

In urma retrogradarii echipei in liga a treia, Timisoara isi va pierde vedetele, acestea urmand sa ia, cel mai probabil, calea Bucurestiului.

Astfel, Steaua este interesata de DorinGoga (patronul ros-albastrilor a spus in nenumarate randuri acest lucru) de Bourceanu (are nevoie de un jucator bataios la centrul terenului) si de Sepsi (pentru postul de fundas stanga).

La randul ei, Dinamo i-ar vrea in lot pe Pantilimon, Luchin, Axente si Magera. In ecuatie ar putea intra si Curtean.

Cum Razvan Lucescu este la doar cateva saptamani distanta de postul de antrenor al Rapidului, giulestenii vor dori sa-i transfere de la Timisoara pe Zicu (unul dintre preferatii actualului selectioner) si pe Dan Alexa (fotbalist care prinde constant nationala sub comanda lui Lucescu Junior).

Pe langa acestia, este greu de crezut ca banatenii vor putea tine in liga a treia jucatori precum Sorin Ghionea (s-ar putea intoarce la Otelul, dar ar putea avea si varianta FC Vaslui), Ovidiu Burca, Marian Cisovsky, Iulian Tames, Gueye Mansour si Ricketts Tosaint.

"Oricare ar fi situatia, jucatorii vor fi platiti la zi. Cei care sunt de valoare probabil vor pleca, iar clubul se va organiza mai departe" - Marian Iancu, patron FC Timisoara.

Cei mai bine cotati jucatori ai formatiei Viola:

Costel Pantilimon (portar) - 2,7 milioane de euro

Srdjan Luchin - 1,3 milioane de euro

Marian Cisovsky - 1,3 milioane de euro

Laszlo Sepsi - 1,7 milioane de euro

Dan Alexa - 2,2 milioane de euro

Alexandru Bourceanu - 1,6 milioane de euro

Alexandru Curtean - 1,4 milioane de euro

Ianis Zicu - 1,6 milioane de euro

Mircea Axente - 800.000 de euro

Dorin Goga - 1,6 milioane de euro

Lukas Magera - 1,6 milioane de euro (conform Transfermarkt.de).