Romania isi joaca ultima sansa de calificare la EURO 2012 impotriva Bosniei, intr-o disputa care va avea loc pe Giulesti. Adversarii de vineri spera sa profite de momentul slab in care se gaseste fotbalul romanesc la nivel de echipa nationala. "Romanii sunt intr-o criza adanca, ideal ar fi sa castigam la Bucuresti. Pentru un rezultat bun va trebui sa marcam cel putin un gol", a declarat Safet Susic, selectionerul Bosniei.

Safet Susic, antrenorul Bosniei-HertegovinaFoto: bihfoot.com

"Romanii sunt intr-o criza adanca, dar pentru noi poate fi o sabie cu dublu tais, nu trebuie in niciun caz sa fim relaxati. Echipa Romaniei va fi foarte motivata si periculoasa. La Bucuresti, in niciun caz nu trebuie sa fim, si sigur nu vom fi, lipsiti de forta cum a fost Manchester United in fata Barcelonei, in finala Ligii Campionilor.

Ideal ar fi sa castigam la Bucuresti, dar e bun si un punct, cu conditia sa batem apoi Albania. Vom vedea daca e mai inteligent sa atacam din start, ca la Zenica, sau sa asteptam greselile adversarului. Pentru un rezultat bun cu Romania va trebui sa marcam cel putin un gol.

Romanii au o ultima sansa de a reintra in joc si vor da totul sa invinga. Noua ne-ar fi buna si o remiza, dar ar fi mai usor de obtinut daca am inscrie. Sigur, ne-am dori victoria, ar fi scenariul ideal" - Safet Susic pentru Dnevni List, conform Mediafax.

Le convine ca s-a retras Chivu

Susic a vorbit si despre retragerea lui Cristi Chivu de la echipa nationala, tehnicianul fiind bucuros ca a scapat de "liderul din teren al tricolorilor".

"E un lucru bun ca nu-l vom mai avea adversar pe Chivu, care era liderul echipei. Oricum, nu trebuie sa ne uitam la problemele lor, ci la evolutia noastra", a conchis Susic.

Grupa D, clasament:

1 Franta 12 puncte

2 Belarus 8 (+2)

3 Albania 8 (0)

4 Bosnia 7

5 Romania 5

6 Luxemburg 1.

Urmatoarele partide:

3 iunie/ Romania - Bosnia (21.00, Stadion Giulesti)

3 iunie/ Belarus - Franta (21.50, Stadion Minsk).

Partida Romania - Bosnia va avea loc in data de 3 iunie, de la ora 21.00, pe Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu.