Mohammed Bin Hammam a anuntat, in cursul zilei de duminica, ca se retrage din lupta pentru sefia FIFA dupa o controversa avuta cu Joseph Blatter, actualul conducator al forului fotbalistic mondial, informeaza Mediafax. In aceste conditii, Blatter are calea deschisa catre un nou mandat in fruntea sportului rege.

Mohamed Bin HammamFoto: Reuters

"Sunt trist ca lupta pentru cauzele in care cred are un astfel de cost: degradarea reputatiei FIFA. Nu vreau asta pentru FIFA, ar fi de neacceptat. Nu pot admite ca numele de care sunt atat de atasat sa fie dus in noroi din cauza concurentei intre doua persoane. Imi anunt retragerea din cursa pentru presedinte", a declarat Bin Hammam.

Hotararea lui Hammam vine la scurt timp dupa ce FIFA a anuntat, prin intermediul Comisiei de Etica, ca va deschide o ancheta impotriva lui Joseph Blatter si a lui Bin Hammam. Cei doi sunt acuzati de coruptie si de dare de mita.

Alegerile pentru sefia FIFA vor avea loc, miercuri, 1 iunie, la Zurich. Joseph Blatter se afla in fruntea forului fotbalistic mondial din anul 1998, atunci cand i-a luat locul lui Joao Havelange (a condus intre 1974 si 1998 - un total de 7 mandate).