Este antrenorul momentului in fotbal, reusind pana la 40 de ani sa cucereasca de doua ori trofeul Champions League. Josep Guardiola este, dupa finala castigata cu 3-1 in fata lui United, un si mai mare admirator al lui Sir Alex Ferguson. "Cea mai mare onoare este aceea ca Sir Alex a spus ca suntem cea mai buna echipa pe care a intalnit-o de-a lungul timpului", a precizat tehnicianul catalan.

Guardiola si trofeul Champions League Foto: Reuters

"Ma simt privilegiat sa am asemenea jucatori in echipa. Au facut tot ceea ce le-am cerut si vreau sa le multumesc pentru munca prestata in aceasta finala. Am jucat mai bine decat la Roma (nr. finala din 2009 contra lui United). La finalul acelei finale am spus ca am evoluat bine, dar daca ma mai uit inca o data inapoi nu mai am aceeasi impresie. Acest lucru se datoreaza faptului ca astazi avem mult mai multe ocazii de gol decat acum doi ani de zile. Cel mai mandru sunt de modul cum am castigat finala, acesta este fotbalul pe care vreau sa il jucam.

United este o echipa mare, cu un fotbal total. Ne-am pus probleme, dar pana la urma ne-a iesit jocul. Am fost mereu unul dintre admiratorii lui Sir Alex Ferguson, iar dupa acest meci sunt un fan si mai mare. Este o mare onoare ca Sir Alex a spus despre noi ca suntem una dintre cele mai bune echipe pe care le-a intalnit.

Sa speram ca vom fi destul de inteligenti pentru a continua in aceeasi directie munca inceputa. Sunt foarte fericit ca ii antrenez pe acesti baieti minunati, dar sa stiti ca nu este o munca deloc usoara. Voi continua la Barcelona pentru inca un an, iar apoi vom vedea. Este o provocare pentru mine sa incerc sa gasesc astfel de jucatori si la alte echipe. Cu toate acestea, sunt adeptul culturii engleze, cea care lasa un antrenor pentru multi ani. United este un club imens de 25 de ani (de cand a venit Sir Alex Ferguson) care formeaza noi si noi echipe. Admiratia mea pentru ei este fara limite" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.