FC Barcelona este noua regina a Europei, echipa pregatita de Josep Guardiola trecandu-si in cont cel de-al patrulea trofeu Champions League din istorie dupa 3-1 cu Manchester United. Pedro (27'), Messi (54') si David Villa (69') au marcat pentru catalani, in timp ce reusita lui Wayne Rooney (34') a fost doar una de onoare.

Foto:

In urma cu doua luni de zile, Eric Abidal a castigat o batalie cu viata, fundasul Barcelonei scapand dupa o tumoare la ficat. Sambata seara, fundasul francez a avut onoarea de a fi primul fotbalist al catalanilor care a ridicat deasupra capului trofeului Champions League.

Valoarea individuala si unitatea grupului au facut ca formatia lui Guardiola sa castige Liga Campionilor dupa o finala in care Manchester United a fost doar o simpla echipa.

Pe taram englez (tocmai pe legendarul Wembley), formatia blau-grana s-a impus cu 3-1 in fata unor Diavoli care au fost redusi la tacere de o echipa de vis a ibericilor.

La doar trei ani dupa ce a preluat banca tehnica a Barcelonei, Josep Guardiola a devenit cel mai tanar antrenor care-si trece in cont dubla in Liga Campionilor. In aceste momente, pentru cel supranumit "Pep" mare problema se numeste motivarea propriilor jucatori, Xavi, Iniesta si compania gustand din plin din cupa victoriei in toate competitiile in care au fost angrenati...

Statistica partidei FC Barcelona - Manchester United:

Faze de poarta: 19-4

Cornere: 6-0

Off-side: 1-5

Posesia balonului: 63%-37%

Distanta alergata: 108085 metri - 103852 metri

Faulturi comise: 5-16

Cartonase galbene: 2-2

Cartonase rosii: 0-0.

Echipe:

FC Barcelona:1 Valdes - 22 Abidal, 3 Pique, 14 Mascherano, 2 Dani Alves - 8 Iniesta, 16 Busquets, 6 Xavi - 17 Pedro, 10 Messi, 7 Villa. Antrenor: Josep Guardiola.

Rezerve: Olazabal, Puyol, Bojan, Keita, Affelay, Adriano, Thiago Alcantara.

Manchester United: 1 Van Der Sar - 3 Evra, 15 Vidic, 5 Ferdinand, 20 Fabio - 13 Park Ji-Sung, 11 Giggs, 16 Carrick, 25 Valencia - 10 Rooney, 14 Hernandez. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

Rezerve: Kuszczak, Owen, Anderson, Smalling, Nani, Scholes, Fletcher.

Arbitri: Viktor Kassai, ajutat de Gabor Eros si Gyorgy Ring (toti din Ungaria). Rezerva va fi Istvan Vad.