Membrii Federatiei de Fotbal din Bosnia-Hertegovina au adoptat, joi, in unanimitate, noul statut al organizatiei, astfel ca anularea suspendarii Bosniei din toate competitiile fotbalistice internationale este doar o chestiune de zile. Oficialii bosniaci se asteapta ca FIFA si UEFA sa ridice suspendarea pana la sfarsitul acestei luni, pentru ca nationala sa poata juca impotriva Romaniei in preliminariile pentru EURO 2012.

Bosnia - Romania, in preliminariile Euro 2012Foto: Reuters

Federatia de fotbal din Bosnia-Hertegovina (NFSBiH) a fost suspendata din toate competitiile internationale incepand cu 1 aprilie, dupa ce membrii Federatiei au votat impotriva propunerii de a se alinia regulamentelor FIFA si UEFA, de a inlocui sistemul tripartit inter-etnic al presedintiei. Pe 12 aprilie, Comitetul de urgenta al FIFA a numit un "comitet de normalizare" pentru a se asigura de progresul facut de Federatia Bosniaca.

Efortul comitetului de normalizare a fost un succes, cei 55 de membri ai Federatiei din Bosnia-Hertegovina prezenti la Adunarea Generala de joi adoptand noul statut al organizatiei, comform cu standardele FIFA si UEFA. "Am aratat ca viitorul Bosniei poate fi construit pe un compromis. Am vrut o solutie stabila care sa garanteze o Federatie puternica si functionala si cred ca am obtinut acest lucru", a declarat oficialul bosniac Mile Kovacevic.

Romania intalneste nationala Bosniei in data de 3 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, intr-o partida contand pentru preliminariile EURO 2012.