Real Madrid a decis sa-l demita pe Jorge Valdano din functia de director general al clubului, o mutare ce ii confera antrenorului Jose Mourinho mai multa influenta in conducerea echipei. Presedintele Florentino Perez este in plin proces de "modelare" a organigramei clubului, o alta schimbare fiind numirea fostului international Zinedine Zidane pe postul de director sportiv.

Jose Mourinho (Real Madrid)Foto: Reuters

"Am decis sa punem capat contractului cu Jorge Valdano. Experienta acestui sezon a aratat nevoia unei structuri organizationale prin care sa dam autoritate antrenorului si sa evitam neintelegeri cu directorul general. Nu vreau sa ascund durerea pe care o simt pentru plecarea lui Jorge Valdano, dar sentimentele mele nu pot fi un motiv pentru a nu lua deciziile necesare. Erau doua persoane care nu se intelegeau. Ignorand ceea ce era evident nu era bine pentru nimeni", a declarat presedintele Realului, Florentino Perez.

"Mourinho a cerut autonomie in chestiunile sportive, asa cum se intampla la cluburile engleze. Pentru binele acestei echipe, aceasta reorganizare trebuia efectuata. Am adus cel mai bun antrenor din lume asa ca vrem sa fim siguri ca in cazul in care va pleca intr-o zi, structura va ramane", a adaugat oficialul madrilen.

Mana dreapta a lui Perez, Jorge Valdano, nu s-a putut intelege cu antrenorul Jose Mourinho, ruptura dintre cei doi avand loc dupa ce tehnicianul portughez a cerut un nou atacant in momentul in care Gonzalo Higuain s-a accidentat.

"Nu eu sunt cel care a transformat Real Madrid intr-un camp de lupta. Responsabilitatile mele in ceea ce priveste prima echipa erau reduse. Nu ma simteam bine in aceasta situatie. A trecut multa vreme de cand nu am mai vorbit personal cu Mourinho. Ne salutam politicos, dar el a ales sa discute cu alte persoane decat mine", a declarat Valdano.

Fost jucator al Realului si castigator al Cupei Mondiale cu Argentina in 1986, Valdano sustine ca pastrarea lui Mourinho este decizia corecta in acest moment: "Pentru un club care a fost instabil in trecut, este bine ca ramane Mourinho. Trebuie sa fie stabil pentru o perioada rezonabila de timp. A facut o treaba buna. Cred ca e un antrenor bun si e normal sa stea in continuare la echipa".

Dupa plecarea lui Jorge Valdano, Zinedine Zidane va ocupa o functie mai importanta in cadrul clubului, urmand a fi numit director sportiv al Realului. Zidane se va ocupa de acum inainte atat de prima echipa, cat si de a doua, si va face deplasarile alaturi de echipa lui Jose Mourinho in La Liga si Liga Campionilor.