​Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis sa sanctioneze clubul FC Rapid, dupa ce in ultima etapa a Ligii 1, suporterii giulesteni au aruncat cu torte pe teren, provocandu-i si arsuri grave unei tinere de 18 ani, din galeria rapidista.

Incidente in partida FC Rapid - FC BrasovFoto: Agerpres

Dupa ce Jandarmeria Capitalei a sanctionat clubul Rapid cu 25.000 de lei pentru incidentele provocate de suporteri in meciul cu FC Brasov, din ultima etapa a Ligii 1, si LPF a luat masuri impotriva giulestenilor. Astfel, Rapid a fost sanctionat cu "cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu pentru patru etape si o penalitate sportiva de 60.000 lei".

La inceputul partidei dintre Rapid si Brasov, din 21 mai, suporterii rapidisti au aprins torte, aruncand materialele pirotehnice si pe teren. O tanara din galerie, in varsta de 18 ani, a fost lovita de o torta aprinsa si a suferit arsuri grave pe fata si gat. Sase persoane au fost retinute si duse la sectia de politie, acolo unde li s-au intocmit acte de constatare si au primit interdictie de a se afla pe o arena sportiva pe perioade de la unu la trei ani.