"Este un portar tanar, extrem de rapid si am incredere in el", a declarat Sir Alex Ferguson despre inlocuitorul lui Van Der Sar. Dupa sezoane de cautari, Manchester United a gasit portarul potrivit pentru a-l face uitat pe internationalul olandez, acesta fiind David De Gea, informeaza Marca. Ibericul de 20 de ani i-a cucerit pe britanici si va fi noul titular dintre buturile campioanei din Premier League.

De Gea (stanga), noul portar al lui ManchesterFoto: Reuters

"Am insistat mult pentru a-l aduce pe De Gea, este un portar in care am mare incredere. Consider ca are talentul necesar pentru a imbraca tricoul lui Manchester United. Este tanar si rapid, are toate atuurile pentru a reusi", a precizat Sir Alex Ferguson, tehnicianul celor de la United.

Conform jurnalistilor iberici, Manchester va plati aproximativ 18 milioane de euro catre Atletico Madrid pentru a obtine semnatura lui De Gea.

Nascut pe 7 noiembrie 1990, De Gea (1,92 metri) este unul dintre cei mai promitatori tineri portari din Europa. A evoluat de-a lungul carierei la Atletico Madrid B (2008-2009) si Atletico Madrid (din 2009 pana in prezent). A castigat Europa League (2010) si Supercupa Europei (2010).