Dupa un sezon sub asteptari, Steaua (locul 5 in campionat) si Dinamo (locul 6) vor sa salveze intreaga stagiune prin castigarea Cupei Romaniei la fotbal. Partida marilor orgolii se va desfasura la Brasov (pe Stadionul Tineretului), va incepe la ora 21.15 si va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro.

Steaua vs Dinamo Foto: Hotnews

Steaua: 23 de titluri, 20 de Cupe ale Romaniei si 5 Supercupe ale Romaniei

Dinamo: 18 titluri, 12 Cupe ale Romaniei, o Supercupa a Romaniei.

Echipe probabile:

Steaua: Tatarusanu - Emeghara, Gardos, Galamaz, Latovlevic - Nicolita, Bicfalvi, Brandan, Tanase - Dica, Bilasco. Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Dinamo: Balgradean - Barboianu, Grigore, Moti, Bordeanu - Torje, Kone, C. Munteanu, Bakaj - Liviu Ganea, Alexe. Antrenor: Ioan Andone.

Steaua, traseu pana la finala:

Gaz Metan CFR Craiova - Steaua 0-1

Steaua - Sportul 1-1, 3-1 dupa prelungiri

Rapid - Steaua 0-1

Steaua - FC Brasov 0-0

FC Brasov - Steaua 1-1.

Dinamo, traseu pana la finala:

Dinamo - Ceahlaul 2-0

Dinamo - ALRO Slatina 3-1

Dinamo - U Craiova 1-1, 3-1 dupa prelungiri

Gloria Bistrita - Dinamo 0-2

Dinamo - Gloria Bistrita 5-2

"Nu este bine ca se joaca la Brasov, dar asta nu decidem noi. Era mai bine sa se joace in doua manse aceasta finala, sistem tur-retur. E momentul pentru cei care imbraca tricoul Stelei sa intre si ei in pagina de istorie a clubului" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua.

"Speram sa facem o bucurie suporterilor, asteapta de mult un trofeu. A fost un sezon greu pentru jucatori, fiecare are vina lui si vor sa se revanseze in meciul cu Dinamo. Sper ca miercuri fanii sa revina alaturi de echipa, Cupa ar mai indulci acest sezon" - Catalin Necula, antrenor secund Steaua.

"Va fi un meci de motivatie, nu neaparat cu goluri multe. Este o miza enorma, avand in vedere ca si noi, si stelistii venim dupa un sezon dezamagitor. Pentru Dinamo este sansa salvarii, sa ne spalam de pacate. Pe langa determinare, daruire, agresivitate pozitiva, trebuie sa avem si noroc" - Ionel Danciulescu, atacant Dinamo.

"Dinamo n-a cunoscut, de cand sunt eu la timona, de trei ani sa nu castige un trofeu. Un trofeu mai fericit decat castigat in fata Stelei nu exista" - Cristi Borcea, actionar Dinamo.

Ultimele meciuri:

CFR Cluj - Steaua 1-3

FC Timisoara -Dinamo 4-1

Steaua vs Dinamo in acest sezon:

In Stefan cel Mare: Dinamo - Steaua 2-1

In Ghencea: Steaua - Dinamo 0-1.

Ultima finala a Cupei Romaniei dintre cele doua echipe disputata la Brasov a avut loc in anul 1989, atunci cand Steaua s-a impus gratie golului marcat de Gica Hagi (1-0).

Arbitri: M. Avram (central), I. Nagy si S. Gheorghe (asistenti). Arbitru de rezerva: R. Dumitru.