FC Porto a castigat Europa League dupa ce a invins cu 1-0 pe Sporting Braga. Golul decisiv i-a apartinut lui Falcao (44'), in timp ce la echipa castigatoare Cristi Sapunaru a fost integralist. "Suntem neinvinsi in cupa si campionat. Am aratat ca aceasta echipa are mult talent si tehnica", a declarat Andre Villas-Boas, tehnicianul celor de la Porto.

Falcao si Sapunaru Foto: Reuters

FC Porto - Sporting Braga 1-0

(Falcao 44')

FC Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Perreira - Guarin (73 Belluschi), Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela (79 J. Rodriguez). Antrenor: Andre Villas-Boas

Sporting Braga: Artur - Miguel Garcia, Paulao, Rodriguez (46 Kaka), Silvio - Custodio, Hugo Viana (46 Mossoro), Vandinho - Alan, Lima (66 Lima), Paulo Cesar. Antrenor: Domingos Paciencia

"Faptul ca am castigat este foarte important pentru FC Porto. Am aratat ca aceasta echipa are mult talent, am aratat tehnica si munca stafului nostru. Suntem neinvinsi in cupa si campionat si sper ca echipa va ramâne asa si duminica, in finala Cupei Portugaliei. A fost o finala tactica, dar nu este o surpriza la acest nivel. Spectacolul din teren nu a reflectat calitatea celor doua echipe si a fotbalului portughez. Este pacat ca echipele nu si-au aratat adevarata valoare" - Andre Villas-Boas, antrenor FC Porto.

"Sunt trist ca nu am putut castiga, dar diferenta a fost in detalii. Acest meci a avut trei sau patru momente-cheie, cu golul lui Falcao sau actiunea lui Mossoro care ar fi putut schimba totul. Porto a fost previzibila in prima repriza, iar Braga nu a fost capabila sa-si concretizeze ocaziile. E pacat ca arbitrul nu i-a aratat al doilea galben lui Sapunaru in minutul 75. Este poate finalul unui ciclu, dar Braga va continua. Sunt frustrat si trist, dar sunt mândru de jucatorii mei. Am început sezonul in Liga Campionilor si am ajuns in finala Ligii Europa. Acest lucru arata ca aceasta echipa are calitati" - Domingos Paciencia, antrenor Sporting Braga.

Vezi aici rezumatul partidei FC Porto - Braga 1-0.