FC Porto si-a trecut in cont al saptelea trofeu european din palmares, echipa de pe "Dragao" castigand Europa League dupa 1-0 cu Sporting Braga. Falcao (44') a marcat unicul gol intr-o partida in care Cristi Sapunaru a fost integralist la campioana Portugaliei.

Foto:

Porto si-a respectat pe "Aviva Arena" din Dublin statutul de mare favorita, echipa pregatita de Andre Villas-Boas castigand Europa League. Lovitura de gratie a venit cu doar un minut inainte de pauza, atunci cand Falcao a inscris cu capul dupa o centrare perfecta a lui Guarin.

Braga a dominat, steril ce-i drept, minute bune din a doua repriza, dar a avut o singura ocazie mare de gol: Mossoro (46') a scapat singur cu Helton, dar sutul acestuia a fost respins cu un reflex superb, cu piciorul, de catre portarul lui FC Porto.

S-a terminat 1-0, iar Andre Villas-Boas a cucerit Europa League la doar 33 de ani (cel mai tanar antrenor din istorie). Dupa era de succes Mourinho, la FC Porto a inceput "era Boas". Demn de mentionat este faptul ca FC Porto ramane cu sanse reale de a bifa tripla in acest sezon (au castigat campionatul si Europa League, iar in Cupa Portugaliei s-au calificat in finala).

Cristian Sapunaru (nr. a fost iertat in minutul 72 de primirea celui de-al doilea cartonas galben) a cucerit Europa League, performanta cu care se mai pot lauda (fosta Cupa UEFA) Gica Hagi, Gheorghe Popescu (cu Galatasaray), Razvan Rat si Mircea Lucescu (cu Sahtior Donetk).

Peste un an de zile, finala Europa League se va disputa pe National Arena din Bucuresti.

Statistica partidei Porto - Braga:

Ocazii de gol: 6-2

Ocazii totale: 8-9

Cornere: 7-3

Posesia mingii: 54%-46%

Distanta alergata: 112259 metri - 113814 metri

Faulturi comise: 23-19

Cartonase galbene: 3-5

Cartonase rosii: 0-0.

Echipe:

FC Porto: Helton - Sapunaru, Rolando,Otamendi, Alvaro Pereira - Guarin, Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela

Rezerve: Beto, Maicon, Belluschi, Walter, James Rodriguez, Souza, Ruben Micael

Sporting Braga: Artrur - Miguel Garcia, Paulao, Alberto Rodriguez, Silvio - Custodio, Hugo Viana, Vandinho - Alan, Lima, Paulo Cesar

Rezerve: Cristiano, Kaka, Mossoro, Helder Barbosa, Meyong, Eldersonm, Leandro Salino.

Arbitri: Carlos Velasco Carballo (central), Roberto Alonso Fernandez si Jesus Calvo Guadamuro (asistenti).

Temperatura: 13 grade Celsius

Umiditate: 54%.