Michel Platini a vizitat, in cursul zilei de sambata, National Arena, seful UEFA aratandu-se multumit de stadiul lucrarilor. "Sunt incantat de ceea ce am vazut, aveti un stadion foarte frumos, acum trebuie sa gasiti si jucatori", a precizat oficialul francez. Arena bucuresteana va fi inaugurata pe 10 august, atunci cand Romania va disputa un amical contra Argentinei.

National Arena Foto: AGERPRES

"Sunt intr-o vizita foarte rapida la Bucuresti, fiind in drum spre Belgrad pentru a vedea finala Euro U-17. Sunt foarte incantat de ce am vazut, aveti un stadion foarte frumos, acum trebuie sa gasiti si jucatori.

O tara ca Romania avea nevoie de un stadion national modern. Echipa de organizare a finalei Europa League 2011-2012 va veni la Bucuresti la inaugurarea de la meciul cu Argentina, din 10 august, pentru a pune la punct toate detaliile", a precizat Michael Platini pe parcursul vizitei la National Arena.

"Totul e in conformitate cu caietul de sarcini, toate problemele s-au rezolvat. Sunt identificate zonele unde va avea loc fan-fest. Nu vor fi probleme cu transportul, exista patru modalitati de a ajunge la Arena. Pe 10 august vor fi finalizate lucrarile" - Mircea Sandu, presedintele FRF.

"Ca si calitate-pret-capacitate, acest stadion este cel mai ieftin din Europa. Daca dupa 20 de ani vorbim de bani pentru un stadion in Romania, inseamna ca am pierdut 20 de ani. Sunt obligat sa merg impreuna cu intregul comitet local de organizare la finala de la Dublin (nr. Europa League). UEFA ne-a chemat la treaba, nu ca sa vizionam meciul" - Ionut Lupescu.

"Stadionul va fi gata la timp pentru inaugurare. Se rezolva si problema cu zona de parcare de la stadion, avem finantarea necesara pentru a rezolva aceste lucruri" - Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului.

Pe langa Michel Platini, din delegatia UEFA care a vizitat National Arena a mai facut parte si Marios Lefkaritis, cipriotul fiind trezorier si membru in Comitetul Executiv al forului european.

Stadionul National va fi inaugurat pe 10 august 2011, atunci cand Romania va disputa o partida amicala cu Argentina. Pe arena bucuresteana va avea loc finala Europa League din 2012.