Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) si Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) sunt ​increzatoare in ceea ce priveste aprobarea noului statut al Federatiei Bosniace de Fotbal, ceea ce va permite ridicarea suspendarii impusa organizatiei la inceputul lunii aprilie. Cele doua foruri s-au intalnit joi cu membrii comitetului de normalizare, asigurandu-se ca totul decurge normal astfel incat nationala Bosniei sa poata juca in iunie meciul cu Romania din preliminariile EURO 2012.

Bosnia - Romania, in preliminariile Euro 2012Foto: Reuters

Federatia de fotbal din Bosnia-Hertegovina (NFSBiH) a fost suspendata din toate competitiile internationale incepand cu 1 aprilie, dupa ce membrii Federatiei au votat impotriva propunerii de a se alinia regulamentelor FIFA si UEFA, de a inlocui sistemul tripartit inter-etnic al presedintiei.

Pe 12 aprilie, Comitetul de urgenta al FIFA a numit un "comitet de normalizare" pentru a se asigura de progresul facut de Federatia Bosniaca. Prima intrunire dintre FIFA, UEFA si membrii comitetului de normalizare a avut loc joi.

"Membrii comitetului de normalizare, condusi de presedintele Ivica Osim, au fost intampinati de presedintele FIFA, Sepp Blatter, si de presedintele UEFA, Michel Platini, care i-au felicitat pentru munca si eforturile lor si i-au asigurat de sprijinul organizatiilor pe care le conduc. Dupa intrunire, FIFA si UEFA si-au exprimat satisfactia cu privire la modul in care functioneaza comitetul de normalizare, care face progrese importante in ceea ce priveste statutul, dar si imbunatatirea conducerii Federatiei", se arata in comunicatul UEFA.

FIFA si UEFA sunt increzatoare ca statutul va fi stabilit pana la termenul limita, de 26 mai, atunci urmand a se ridica suspendarea Federatiei pentru ca nationala Bosniei sa poata juca in urmatorul meci al preliminariilor pentru EURO 2012, cand intalneste selectionata Romaniei.