Incidentele recente provocate de suporteri au sporit ingrijorarile in ceea ce priveste siguranta pe stadioanele din Polonia, tara ce va gazdui, alaturi de Ucraina, Campionatul European din 2012. Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a avertizat ca organizarea EURO 2012 este in pericol si a solicitat autoritatilor sa inaspreasca sanctiunile pentru a combate huliganismul.

Huliganii polonezi pun in pericol EURO 2012Foto: Reuters

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, s-a intalnit, miercuri, cu autoritatile din fotbal si cu patronii cluburilor pentru a-i presa sa aplice masuri drastice in vederea combaterii huliganismul pe stadioane: "Situatia este grava. Daca nu schimbam ceva, gazduirea EURO 2012 este in pericol. Daca nu vom asigura siguranta spectatorilor si a oaspetilor straini, organizarea turneului este in pericol", a declarat Tusk, citat de presa din Polonia.

"Intrunirea a fost dura, dar nu avem timp de negocieri. Avem masurile necesare pentru a lua atitudine si trebuie sa o facem. Trebuie sa inasprim sanctiunile. Daca autoritatile vor considera ca exista riscuri in ceea ce priveste securitatea, atunci nu vom mai gazdui acest eveniment", a adaugat prim-ministrul polonez.

Tusk sustine ca securitatea pe stadioane trebuie sa fie una dintre principalele prioritati ale autoritatilor, mai ales dupa incidentele de saptamana trecuta, din Cupa Poloniei, de la meciul dintre Legia Varsovia si Lech Poznan. Suporterii au cauzat pagube de 13.000 de dolari stadionului Bydgoszcz, iar politia a arestat 26 de huligani.