Steaua risca sa fie sanctionata de catre Federatia Romana de Fotbal (FRF) cu pana la patru jocuri de suspendare, dupa ce oficialii clubului din Ghencea au refuzat sa puna la dispozitie suporterilor rapidisti bilete la meciul etapei a XXXI-a. FRF a anuntat pe site-ul oficial ca in conformitate cu regulamentul, clubul gazda trebuie sa puna la dispozitie cel putin 5% din capacitatea totala a stadionului.

Steaua pleaca din GhenceaFoto: HotNews.ro

"In conformitate cu prevederile art. 16 din Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor si ale art. 59.4, lit. G din ROAF, completat cu Decizia Comitetului de Urgenta al FRF din 10.11.2010, clubul gazda este obligat sa puna la dispozitie suporterilor echipei oaspete cel putin 5% din capacitatea totala a stadionului, intr-un sector destinat exclusiv acestora, delimitat prin garduri si protejat de fortele de ordine. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza conform prevederilor art. 83.7, din Regulamentului Disciplinar", se arata in comunicatul FRF.

Astfel, pentru ca a refuzat sa dea fanilor rapidisti bilete la meciul din 4 mai, Steaua risca sa fie sanctionata cu "interzicerea organizarii jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri".

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, inaintea meciului, ca neacordarea biletelor pentru suporterii rapidisti se incadreaza in regulament: "Clubul organizator poate da clubului vizitator pana la 5% din numarul de bilete puse in vanzare. Daca ma gandesc bine, eu fiind inginer, pana la 5% inseamna si zero. Se incadreaza. Zero este mai mic decat 5%".

In Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice (ROAF) din 2009, la art.59.4, lit. G, se arata ca "la solicitarea clubului vizitator, clubul gazda trebuie sa aloce pentru suporterii acestuia un numar de bilete reprezentand maxim 5% din capacitatea totala a stadionului". Regulamentul a fost insa schimbat in iulie 2010, organizatorii fiind obligati sa puna la dispozitie cel putin 5%.