Accidentat grav in timpul unui antrenament al formatiei Utrecht, Mihaita Nesu a fost operat de urgenta, interventia chirurgicala fiind un succes, dupa cum informeaza site-ul oficial al gruparii olandeze. "Vertebra a fost refacuta, este fixata, iar presiunea asupra nervilor spinali a fost eliminata. Ne temem ca maduva spinarii sa nu fie sectionata", a precizat Simon Goedegebuure, medicul echipei din Eredivisie. Chiar daca starea jucatorului este una stabila, in acest moment nu se stie daca Nesu va mai putea juca vreodata fotbal.

Mihaita NesuFoto: AGERPRES

Dupa un duel pentru minge cu Alje Schut, Nesu a cazut rau, jucatorul roman ramanand intins pe gazon. Antrenamentul de marti al echipei olandeze a fost intrerupt, iar dupa cateva minute fotbalistul a fost transportat de urgenta la spital.

Mihai nu a mai putut vorbi dupa ce a fost luat de catre salvare, jucatorul fiind operat pret de cinci ore.

"Din punct de vedere tehnic, interventia chirurgicala a fost un succes. Vertebra a fost refacuta, este fixata, iar presiunea asupra nervilor spinali a fost eliminata. Momentan asteptam. Abia saptamana viitoare trebuie sa se vada cum decurge recuperarea functionala a nervilor. De altceva ne temem si mai tare, ca maduva spinarii sa nu fie sectionata. Daca ar fi asa, Nesu poate suferi de paraplegie, partiala sau chiar totala. In acest caz, recuperarea va fi foarte, foarte lunga" - Simon Goedegebuure, medicul echipei Utrecht.

"Problema e daca va mai juca fotbal vreodata, nu cand va reveni pe gazon" - Marcel Paapst, ofiter de presa Utrecht, pentru gsp.ro.

Mihaita Nesu a fost transferat de la Steaua in Olanda in anul 2008, fundasul fiind unul dintre titularii incontestabili ai celor de la Utrecht. De-a lungul timpului, Nesu a bifat 86 de prezente in Liga 1, in timp ce la echipa nationala a Romaniei are 8 partide disputate. In acualul sezon competitonal din Eredivisie, Nesu a evoluat de 29 de ori pentru Utrecht.