Mihaita Nesu s-a accidentat grav in timpul antrenamentului de marti al formatiei FC Utrecht, fundasul roman avand, conform presei olandeze, o vertebra rupta in zona superioara a coloanei vertebrale. "Dupa un contact cu un coechipier, Nesu a cazut destul de rau. A fost transportat de urgenta cu ambulanta la spital", a precizat purtatorul de cuvant al formatiei olandeze.

Nesu, luat cu ambulanta de la antrenamentFoto: captura rtvutrecht.nl

Dupa un duel pentru minge cu Alje Schut, Nesu a cazut rau, jucatorul roman ramanand intins pe gazon. Antrenamentul echipei olandeze a fost intrerupt, iar dupa cateva minute fotbalistul a fost transportat de urgenta la spital.

UPDATE: Fundasul Mihai Nesu a fost operat cu succes, marti, in Olanda, dupa accidentarea suferita in timpul antrenamentului, informeaza site-ul oficial al gruparii batave, citat de Mediafax. "Vom vedea in urmatoarele zile sau saptamani cum va evolua starea lui", a declarat medicul Simon Goedegebuure.

"Jucatorii sunt in stare de soc si extrem de afectati dupa accidentarea suferita de Nesu. Suntem cu totii alaturi de Mihai. Dupa cateva saptamani vom putea spune cu exactitate cat va lipsi romanul de pe teren", a precizat purtatorul de cuvant al celor de la FC Utrecht.

"Depinde la ce nivel e, eu nu stiu acum despre ce e vorba. Vertebra are corp, are apofize transverse, are apofize spinoase... De aici rezulta gravitatea. Poate fi de la paralizie pana la o imobilizare de o luna. Nu se poate vorbi de o recuperare rapida, o sa-i ia ceva luni. In cel mai bun caz poate reveni peste o luna, doua, asta fiind cel mai optimist pronostic" - Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale a Romaniei, pentru Mediafax.

Conform spuselor jucatorilor echipei Utrecht, Nesu a precizat, imediat dupa accidentare, ca nu simte nimic de la gat in jos.

Mihaita Nesu a fost transferat de la Steaua in Olanda in anul 2008, fundasul fiind unul dintre titularii incontestabili ai celor de la Utrecht. De-a lungul timpului, Nesu a bifat 86 de prezente in Liga 1, in timp ce la echipa nationala a Romaniei are 8 partide disputate. In acualul sezon competitonal din Eredivisie, Nesu a evoluat de 29 de ori pentru Utrecht.