Considerat unul dintre cei mai buni jucatori din toate timpurile, Pele s-a alaturat compatriotului sau Cafu si englezului Bobby Charlton in grupul de lucru al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), cautand modalitati pentru a face fotbalul mai atractiv pentru Mondialul din Brazilia. Brazilianul Pele va propune modificari in ceea ce priveste zidul defensiv, dar si executarea autului.

Pele vrea sa schimbe regulile fotbaluluiFoto: Agerpres

Castigator cu Brazilia al Mondialului din 1958, 1962 si 1970, Pele va incerca sa aduca schimbari in regulamentul jocului pentru a-l face mai atractiv si ofensiv pentru Mondialul din 2014, ce se va disputa in tara sa natala.

Una dintre schimbari ar putea fi zidul defensiv al jucatorilor in momentul executarii unei lovituri libere: "Marile probleme pe care le avem sunt faulturile si zidurile care fac sa se piarda mult timp dintr-o partida. Se pierd 1-2 minute pentru fiecare si cel mai rau este ca zidul este o nedreptate ce li se face jucatorilor", a declarat Pele.

"Cand jucam la Santos, depaseam unul, doi, trei, patru adversari si ultimul aparator ma faulta. Arbitrul dadea lovitura libera iar in zid era toata echipa. Aceste lucruri trebuie sa se schimbe. Este o regula ce trebuie schimbata", a mentionat fostul jucator.

O alta schimbare pe care o propune Pele se refera la auturi, care, in opinia sa, ar putea fi executate si cu piciorul.