Real Madrid a castigat unul dintre cele patru episoade El Clasico din acest an, succesul aducandu-le galacticilor Cupa Spaniei (1-0, gol Cristiano Ronaldo). "Cheia succesului Realului nu a fost tactica, regele a fost in tribuna, iar Madridul este formatia Coroanei", a precizat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, infrangere cu Dinamo Kiev Foto: Reuters

"Cheia succesului echipei Real Madrid nu a fost tactica, a fost Cupa Regelui. Acesta era in tribuna si Real Madrid este echipa Coroanei. Arbitrii i-au lasat sa joace foarte dur, iar in Liga Campionilor acest lucru nu a fost posibil", a declarat Mircea Lucescu, informeaza sport.es, citat de Mediafax.

"Cum se poate ca o echipa atat talentata, puternica si facuta din milioane sa fie atat de negativa? Increzandu-se in rezultatele anterioare, Realul a cazut in pacatul trufiei", a completat antrenorul roman.

Real Madrid si FC Barcelona s-au intalnit de patru ori in acest an. Galacticii s-au impus intr-o partida (1-0, au castigat Cupa Spaniei), catalanii au castigat o disputa (2-0 pe Bernabeu in turul semifinalei Champions League), in timp ce alte doua meciuri s-au incheiat la egalitate (1-1 in Primera Division pe Bernabeu si tot 1-1 pe Camp Nou - semifinala Champions League).