Oficialii primei divizii de fotbal din Southland (Noua Zeelanda) au deschis o ancheta dupa ce un meci intre echipele Waihopai si Queens Park a avut un final ciudat. Vinovat de situatia confuza a fost arbitrul, care si-a schimbat decizia de doua ori si a permis celor de la Queens Park sa execute un penalty, cu toate ca echipa adversa nu mai era pe teren.

Waihopai a condus cu 1-0 pana in minutul 90, atunci cand Cory Johnson (Queens Park) a fost faultat in careu, iar arbitrul Phil Bulling a dictat lovitura de la 11 metri. Jucatorii de la Waihopai au protestat si l-au convins pe arbitru sa-si schimbe decizia. Bulling a fluierat astfel finalul partidei, iar jucatorii de la Waihopai au parasit terenul de joc, indreptandu-se catre vestiare.

Phil Bulling, cel mai bine cotat arbitru din Southland, s-a razgandit insa din nou si le-a permis celor de la Queens Park sa execute lovitura de la 11 metri. Cum jucatorii adversi nu mai erau pe teren, atacantul Jonny Cox (Queens Park) a sutat in poarta goala si a stabilit scorul final: 1-1.

Scott Morton, managerul de la Queens Park, a declarat ca incidentul este "probabil cel mai ciudat lucru" pe care l-a vazut in cariera sa de 30 de ani si a descris decizia arbitrului ca fiind "o eroare de curtea scolii". Waihopai a scris pe site-ul oficial al echipei ca decizia lui Bulling este "cea mai bizara decizie de arbitraj din aceasta parte a lumii", informeaza publicatia New Zealand Herald.