La o distanta de doi ani, Manchester United si FC Barcelona se vor intalni din nou in finala Champions League. In prima intalnire, catalanii s-au impus cu 2-0, pe Olimpico din Roma. "Data trecuta am fost favoriti, dar acum avem mai multa experienta. Jucam impotriva unei echipe fantastice, dar nu suntem speriati", a declarat Sir Alex Ferguson in legatura cu marea finala din 28 mai (Wembley).

Ferguson, fericit dupa victoria cu SchalkeFoto: Reuters

"Data trecuta am fost favoriti in fata Barcelonei. Poate ca avem putin mai multa experienta, dar ei sunt la cel mai inalt nivel in ceea ce priveste dezvoltarea celor doua cluburi de la ultimul meci pana acum. Nu cred ca trebuie sa abordam finala cu o lipsa de incredere. Forma Barcelonei in Liga Campionilor a fost foarte buna in acest sezon. Jucam impotriva unei echipe fantastice, dar nu putem fi speriati de acest lucru. Forma lor este evidenta. Datoria noastra este sa gasim o solutie de a juca impotriva lor. Cu siguranta va fi un meci bun" - Alex Ferguson, antrenor Manchester United, citat de site-ul uefa.com (conform Mediafax).

Ferguson, mandru de echipa sa

"Suntem acolo unde ne doream sa fim. Am spus adesea ca ar trebui sa avem performante din ce in ce mai bune de-a lungul anilor si sunt sigur ca aceasta echipa poate castiga Liga Campionilor. Sunt mandru de jucatorii mei, de modul cum au pus in aplicare ceea ce am discutat in vestiar", a completat Alex Ferguson.

Manchester United a invins cu 4-1 pe Schalke (au marcat Valencia '26, Gibson '31, Anderson '72, '76, respectiv Jurado '35) si s-a calificat in finala Ligii Campionilor (se va duela cu FC Barcelona pe 28 mai).