Cu un prim "11" din care au facut parte Kaka, Di Maria, Cristiano Ronaldo si Higuain, Realul a sperat intr-o revenire de senzatie pe Nou Camp. Minunea nu s-a produs, galacticii fiind incapabili sa intoarca infrangerea (2-0) din tur.

Foto:

Madridul a incercat o alta partitura fata de saptamana trecuta, a bifat minute bune in care a avut o posesie superioara adversarului, dar reusita lui Pedro (54') le-a taiat elanul "albilor". Faza meciului s-a petrecut in minutul 47, atunci cand golul lui Higuain a fost anulat pentru un contact intre Cristiano Ronaldo si Mascherano.

Marcelo a punctat (64'), iar Realul a plecat cu o remiza de pe Camp Nou. A fost insa prea putin pentru a ajunge in marea finala a Champions League. Episodul IV din El Clasico s-a terminat nedecis, dar Barcelona merge mai departe gratie singurei victorii din confruntarile cu marele rival din acest an:2-0 pe Bernabeu (nr. egal in Primera Division, infrangere in Cupa Spaniei si remiza in returul semifinalei din Liga Campionilor).

FC Barcelona - Real Madrid 1-1 (Pedro 54' - Marcelo 64')

Statistica partidei Barcelona - Real Madrid:

Suturi pe poarta: 6-1

Suturi spre poarta: 4-1

Cornere: 3-2

Posesia mingii: 36'35'' - 20'7''

Posesia mingii: 64%-36%

Faulturi comise: 10-31

Cartonase galbene: 1-5

Cartonase rosii: 0-0.

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, Pedro (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Rezerve: Olazabal, Jeffren, Keita, Afellay, Abidal, Fontas, Thiago Alcantara.

Real Madrid: Casillas - Marcelo, Albiol, Carvalho, Arbeloa - Xabi Alonso, Lass - Di Maria, Kaka, Cristiano Ronaldo - Higuain (4-2-3-1). Antrenor: Jose Mourinho.

Rezerve: Dudek, Benzema, Granero, Garay, Ozil, Adebayor, Nacho.

Arbitri: Frank De Bleekere, Walter Vromans, Mark Simons.

Temperatura: 18 grade Celsius

Umiditate: 80%