Nationala Frantei a fost acuzata, de catre site-ul Mediapart, ca a aprobat in secret limitarea jucatorilor de origine africana si nord-africana la prima reprezentativa. Scandalul din sanul echipei pregatite de Laurent Blanc a facut deja prima victima, Francois Blaquart (director tehnic) fiind concediat de catre Chantal Jouanno, Ministrul Sportului din Franta, informeaza Reuters.

Malouda (stanga), unul dintre jucatorii de culoare din nationala FranteiFoto: Reuters

Mediapart a sustinut, in cursul zilei de vineri, ca Federatia Franceza de Fotbal a inceput actiunea "Sunt prea multi negri si arabi la prima reprezentativa", scopul final fiind acela de a reduce numarul jucatorilor de culoare din nationala "Cocosului Galic" cu pana la 30%.

La auzul acestor zvonuri, Chantal Jouanno (ministrul sportului francez) a rectionat dur, cerand imediat o acheta interna. Primul rezultat al acesteia a fost demiterea directorului tehnic Francois Blaquart.

"Ministrul sportului (nr. Chantal Jouanno) si presedintele FFF (nr. Franand Duchaussoy) au decis suspendarea imediata din functie a directorului tehnic Francois Blaquart in urma unei achete interne", a precizat Chantal Jouanno intr-un comunicat de presa.

Demn de mentionat este faptul ca in echipa actuala a nationalei Frantei, 12 jucatori au alte origini decat cea franceza: Steve Mandanda (Congo), Bacary Sagna (Senegal), Patrice Evra (Senegal), Adil Rami (Maroc), Mamadou Sakho (Senegal), Blaise Matuidi (Angola), Samir Nasri (Algeria), Florent Malouda (Guiana Franceza), Yann M'Vila (Congo), Alou Diarra (Mali), Karim Benzema (Algeria), Loic Remy (Martinica).