Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) va avea o saptamana plina, dupa ce rivalele FC Barcelona si Real Madrid au depus plangeri una impotriva alteia, dupa mansa tur a semifinalei din Liga Campionilor, de pe Santiago Bernabeu. Catalanii iau atitudine dupa declaratiile dure ale antrenorului Jose Mourinho, in timp ce madrilenii acuza "comportamentul nesportiv" al jucatorilor lui Pep Guardiola.

El Clasico, in fata unui nou episodFoto: Reuters

FC Barcelona s-a impus cu 2-0 in fata Realului, in turul semifinalei din Liga Campionilor, intr-o partida cu nervii intinsi la maximum. Pepe a fost eliminat pentru un fault la Dani Alves, in timp ce portarul de rezerva al Barcelonei, Pinto, si antrenorul Realului, Jose Mourinho, au vazut si ei cartonasul rosu.

Dupa incheierea meciului, Jose Mourinho a atacat dur Barcelona, contestand chiar si trofeul Ligii Campionilor pe care catalanii l-au castigat in sezonul 2008/2009. Barcelona a decis sa actioneze si a anuntat, joi seara, ca a depus oficial plangere la UEFA impotriva declaratiilor tehnicianului portughez.

"Vrem sa fim fermi atunci cand razboiul declaratiilor depaseste anumite limite si credem ca domnul Mourinho a intrecut aceasta linie. Vom prezenta un caz in fata Comisiei de Control si Disciplina a UEFA impotriva domnului Mourinho pentru ca a incalcat codul disciplinar al UEFA. E inacceptabil ca cineva poate pune la indoiala titlurile obtinute de noi sau legatura noastra cu UNICEF. Intentia noastra nu e de a aprinde focul, cu de a-l stinge, deoarece credem ca antrenorii ar trebui sa vorbeasca doar despre chestiuni legate de fotbal si nu de lucruri ce ar putea incita la violenta", a declarat purtatorul de cuvant al Barcelonei, Toni Freixa.

La auzirea vestii, Real Madrid a reactionat rapid, anuntand pe site-ul oficial ca va depune plangere la UEFA pentru repetatele simulari ale jucatorilor Barcelonei din timpul meciului: "Dupa ce a aflat decizia fara precedent a Barcelonei de a depune plangere impotriva antrenorului Jose Mourinho la Comisia de Disciplina si Control a UEFA, Real Madrid anunta ca este obligata sa depuna plangere in ceea ce priveste comportamentul nesportiv repetat a Barcelonei, ai carei jucatori au simulat in mod constant agresiuni cu singurul scop de a induce in eroare arbitrul meciului. Astfel s-a ajuns la decizia nedreapta de a-l elimina pe jucatorul nostru, Pepe".

Clubul madrilen s-a aratat surprins de plangerea depusa de Barca impotriva lui Mourinho, care nu a facut altceva decat sa-si exprime opozitia fata de victoriile obtinute cu orice pret: "Este surprinzator ca acest comportament nesportiv si deciziile nefericite au culminat in final cu o plangere impotriva antrenorului Jose Mourinho care, pe langa opiniile bazate pe dreptul sau la libera exprimare, si-a exprimat obiectia fata de victoria cu orice pret si de incalcarea prinicpiilor loialitatii, integritatii si sportivitatii. Real Madrid isi exprima suportul total pentru antrenorul sau".

Comisia de Disciplina si Control a UEFA se va intruni in 6 mai pentru a analiza eliminarea lui Jose Mourinho, declaratiile acestuia de dupa partida, dar si eliminarile lui Pepe si Pinto. De asemenea, Real va trebui sa raspunda in fata Comisiei pentru materialele pirotehnice aruncate de suporteri, dar si pentru intrarea unui fan pe gazon, la finalul partidei.

Jose Mourinho nu este pentru prima data in acest sezon in fata Comisiei de Disciplina a UEFA, el fiind suspendat pentru o partida dupa ce i-a indemnat pe doi dintre jucatorii sai sa ia cartonase galbene, intr-un meci din grupele Ligii Campionilor, cu Ajax Amsterdam. Mourinho a declarat atunci ca primeste sanctiunea ca "pe o medalie".