Real Madrid si Barcelona se intalnesc, miercuri, pentru a treia oara in ultimele zece zile, in mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. Pentru a-si motiva jucatorii si a ilustra importanta "vointei" in astfel de partide, portughezul Jose Mourinho a citat din Albert Einstein.

Jose Mourinho (Real Madrid)Foto: Reuters

"Barca este o echipa de top, cu un antrenor de top si orice este posibil. Eu sunt exact acelasi antrenor care a pierdut cu 0-5 la Barcelona si nu am nicio potiune magica. La Valencia am facut un joc bun, dar intalnirea de miercuri e un alt meci. Trebuie sa jucam la cel mai inalt nivel si sa nu ne lasam influentati de ceea ce a trecut deja", a declarat Jose Mourinho in cadrul unei conferinte de presa, citat de Reuters.

Desi Pep Guardiola a declarat ca Real este favorita in aceasta dubla mansa pe plan european, Mourinho spune ca nu exista favorite la acest nivel: "Real si Barca sunt doua echipe ce se cunosc una pe cealalta, au traditie, au jucatori care au cunoscut succesul si stiu ce inseamna sa joci meciuri importante. Parerea mea este ca nu exista favorite. Intr-o semifinala cu doua manse nu sunt favorite".

Mourinho a marturisit ca le-a citit jucatorilor sai un citat din Albert Einstein pentru a ilustra importanta "dorintei" in intrecerile sportive. "Einstein a zis odata ca singura forta mecanica mai puternica decat aburul, electricitatea sau energia atomica este vointa. Albert asta nu era prost. Cu vointa poti obtine multe lucruri".

Real si Barcelona se intalnesc, miercuri, in mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. Cele doua rivale din Primera Division s-au mai intalnit de doua ori in aceasta faza a competitiei, in 1960 si 2002, madrilenii impundandu-se de fiecare data.