"Au fost filmati si toti cei care au aruncat fulare vor avea dosare penale. Vor fi identificati foarte usor dupa imaginile video. N-am mai intalnit asa ceva si e inacceptabil. Fotbalistii nu vor beneficia de clementa", a precizat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei. Torje, Alexe si compania sunt acuzati ca i-ar fi alimentat cu torte pe fanii dinamovisti inainte de startul disputei din Ghencea cu Steaua (0-1).

Torte pe Ghencea Foto: AGERPRES

"Au fost filmati si toti cei care au aruncat fulare vor avea dosare penale! Vor fi identificati foarte usor dupa imaginile video!" - Florin Hulea.

"Un fular era cusut la capete, cu patru torte inauntru, si innodat la mijloc, ca sa aiba greutate, sa poata fi aruncat pana in peluza. Se va vedea foarte clar pe imagini tot ce s-a intamplat" - a povestit unul dintre jandarmii care a descoperit o torta intr-un fular aruncat de jucatorii dinamovisti (gsp).

"N-am mai intalnit asa ceva si e inacceptabil! Fotbalistii nu au imunitate, nu vor beneficia de clementa! Li se vor intocmi dosare penale!" - Florin Hulea, purtator de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

"In cazul in care se va dovedi, jucatorii dinamovisti risca sanctiuni individuale pentru facilitarea accesului cu materiale pirotehnice in incinta stadionului. Va fi foarte greu de demonstrat, pentru ca trebuie sa se gasesca urme de material pirotehnic pe fulare sau bucati de mingi taiate si aruncate in incinta stadionului. De asemenea, clubul poate primi o suspendare pentru facilitarea accesului cu materiale pirotehnice in incinta stadionului", au declarat surse din cadrul LPF pentru Mediafax.

"Rezultatul nu poate fi schimbat, deoarece meciul nu a fost intrerupt. Dinamo risca insa o amenda drastica si cel putin un meci de pe teren propriu cu portile inchise, fiindca Steaua nu poate fi invinovatita de carente organizatorice. Fotbalistii dinamovisti pot fi suspendati disciplinar in functie de raportul observatorului. Daca li se fac dosare penale, jucatorii risca inclusiv sa fie interzisi pe stadioane" - oficiali ai LPF, citati de gsp.

"Sa se respecte legea. Nu conteaza ca sunt jucatori la Dinamo. Ce spune legea? Penal! Daca nu se face acum, toti jucatorii vor da petarde la galerie. O sa fie haos. Nu prea mai merge nici cu Ministerul de Interne, cu influente. Poate are niste relatii Nicu Badea, dar daca merge mai departe Politia si Jandermeria nimeni nu mai poate sa faca nimic" - Gigi Becali, patron Steaua.

Dinamo a castigat derbiul cu Steaua cu scorul de 1-0, unicul gol al disputei din Ghencea apartinandu-i lui Gabriel Torje (62').