Cu toate ca nu impresioneaza la capitolul rezultate (se afla doar pe sase in Premier League), Liverpool a dat o importanta lovitura financiara, echipa de pe Anfiel semnand o intelegere cu Warrior Sports pentru furnizarea echipamentelor de joc, informeaza football-shirts.co.uk. Astfel, pentru 25 de milioane de lire sterline pe stagiune, cormoranii vor renunta la Adidas, vechiul partener.

Liverpool renunta la AdidasFoto: Reuters

Lucrurile incep sa mearga bine din punct de vedere financiar pentru Liverpool dupa preluarea de catre New England Sports Ventures, cormoranii semnand un angajament de 25 de milioane de lire sterline pe sezon.

Warrior Sports va furniza, incepand din sezonul 2012-2013, echipamentele de joc pentru FC Liverpool. Afacerea este una impresionanta pentru formatia din Premier League, tinand cont de faptul ca suma incasata va fi dubla fata de ceea ce oferea Adidas (nr. este un record absolut pentru campionatul englez).

In aceste conditii, Liverpool o depaseste pe Manchester, liderul din Premier League incasand 23,5 milioane de lire sterline pe sezon de la Nike.

Concernul german primeste o grea lovitura, Adidas vanzand aproximativ 900.000 de tricouri (nr. cu Liverpool) pe an. Intr-un clasament la nivel mondial, cormoranii sunt depasiti doar de Real, Barcelona si Manchester United.

Cine este Warrior Sports

Warrior Sports este un producator american de echipament sportiv, cu cartierul general in Warren, Michigan. A fost fondat in 1992 de catre David Morrow, iar in februarie 2004 compania a fost achizitionata de catre New Balance Athletic Shoe. Este un nume important peste ocean, oferind contracte importante in special echipelor din hochei.

In plus, Warrior Sports va oferi echipament de joc si pentru Boston Red Sox (baseball), una dintre cele mai iubite echipe din America.