Jose Mourinho a cucerit primul sau trofeu de la instalarea pe banca tehnica a Realului, galacticii castigand Cupa Spaniei dupa o finala cu rivala FC Barcelona (1-0). Numit cu cateva zile in urma "antrenor de trofee", tehnicianul lusitan a ripostat dupa finala de pe Mestalla. "Prefer sa fiu antrenor de trofee si nu de fotbal".

Jose Mourinho Foto: Reuters

"A fost un meci frumos, cu multe ocazii. Am dominat prima repriza, iar ei pe a doua. Pepe si Casillas au fost intr-o zi mare, au aratat asta pe teren. Sa castig trofee va fi mereu bine. Acum cateva zile, am fost numit antrenor de trofee si nu de fotbal. Multumesc, imi place sa cuceresc trofee. Sunt mandru de jucatorii mei, de suporteri si de mine. Am castigat Cupa in patru tari diferite: Portugalia, Anglia, Italia si Spania. Dar acest lucru nu are nimic in comun cu dubla de foc care va urma in Champions League - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid".

"Real Madrid a facut o prima repriza foarte buna. Fiecare are dreptul sa joace cum vrea si trebuie sa felicitam Real Madrid. Noi vom analiza aceasta infrangere si vom continua sa muncim. Nu vreau sa spun mai multe, deoarece dupa o infrangere se poate interpreta ca incerc sa ma scuz. Benzema nu a jucat, au schimbat cativa jucatori. Punctul forte al lui Mourinho este capacitatea sa de a folosi module diferite. Echipa sa a crescut foarte mult fata de prima parte a sezonului" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Real Madrid a castigat Cupa Spaniei dupa ce a trecut cu 1-0 de FC Barcelona. Unicul gol a fost marcat de Cristiano Ronaldo, in minutul 102. Aceasta a fost a 18-a Cupa a Regelui cucerita de-a lungul timpului de catre formatia de pe Santiago Bernabeu.