Kuban Krasnodar, echipa pregatita de Dan Petrescu, a fost amendata cu 70.570 de dolari de catre Federatia Rusa de Fotbal, informeaza supersport.com. Totul s-a intamplat dupa ce jucatorul Nikola Nikezic a facut o plangere catre FIFA si UEFA. Fotbalistul i-a acuzat pe oficialii gruparii ca l-au batut si amenintat cu pistolul pentru a-si rezilia contractul inainte de termen.

"Am semnat un contract pe doi ani cu cei de la Kuban in martie 2010 si anul trecut am ajutat la promovarea echipei in Premier League. Cu toate acestea, oficialii clubului au spus ca nu mai au nevoie de serviciile mele si mi-au propus rezilierea contractului. Am refuzat si am cerut un transfer. Dupa refuzul meu doi barbati masivi au intrat in camera si au inceput sa ma bata rau, amenintandu-ma ca ma schilodesc daca nu semnez actele. A durat cam 20 de minute. Dupa m-am simtit terminat si am semnat hartiile", a declarat Nikezic, citat de publicatia Kommersant, in urma cu cateva saptamani.

"Nu am putut dovedi in vreun fel ca fotbalistul a fost agresat, dar este evident ca angajamentul sau a fost incheiat impotriva regulamentelor in vigoare", au declarat oficiali ai Federatiei de Fotbal din Rusia.

De asemenea, Suren Mkrtihan, directorul general al celor de la Kuban, a fost si el amendat cu 35.000 de dolari, in timp ce Serghei Doroncenko, directorul sportiv, a fost suspendat pana la finalul stagiunii 2011-2012.