Real Madrid a reusit sa obtina un punct impotriva rivalului catalan in zece oameni, echipa lui Jose Mourinho revenind pe tabela dupa ce Albiol (52') a vazut cartonasul rosu. Messi a deschis scorul (53' penalti), dar Barcelona a fost pedepsita pe final de meci de catre Ronaldo (82' din lovitura de la 11 metri). Primul El Clasico din cele patru s-a incheiat nedecis, dar formatia blau-grana ramane favorita la castigarea titlului (avansul de opt puncte a ramas intact).

Foto:

Dupa ce a pierdut cu 5-0 in tur, Jose Mourinho a venit cu lectia invatata la retur. Tehnicianul lusitan a adoptat o tactica care a pus accentul pe aparare si pe jocul pe contraatac.

In minutul 30 al primei reprize, posesia balonului era de 75%-25% in favoarea catalanilor. Messi (19' a incercat un lob) si Ronaldo (45' lovitura sa de cap a fost scoasa de pe linia portii de Adriano) au ratat ocaziile importante ale unei prime reprize care nu a impresionat.

Gazdele au ramas in zece oameni in minutul 52, atunci cand Albiol (in postura de ultim aparator) l-a faultat pe David Villa. Messi (53') a transformat cu siguranta penaltiul, iar Barcelona avea toate argumentele pentru a se impune pe Santiago Bernabeu.

Xavi a nimerit doar transversala (62'), iar jocul era la discretia oaspetilor. Lucrurile s-au schimbat insa in minutul 81, atunci cand centralul a dictat penalti la un duel dintre Marcelo si Dani Alves (decizie cel putin discutabila a lui Muñiz Fernández). Cristiano Ronaldo a indeplinit o simpla formalitate, iar Realul a evitat o noua infrangere in fata marelui rival in inferioritate numerica.

Barcelona a ramas, si dupa disputarea El Clasico, marea favorita la castigarea campionatului, echipa antrenata de Jose Guardiola pastrand avansul de opt puncte fata de Real, cu sase etape inainte de final.

Echipe:

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo - Pepe, Xabi, Khedira - Di Maria, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, Pedro Rodriguez.

Clasament Primera Division:

1 FC Barcelona 85 puncte

2 Real Madrid 77

3 FC Valencia 63.