Fostul selectioner al Frantei, Raymond Domenech, nu a reusit "sa cada la pace" cu Federatia Franceza de Fotbal (FFF), tehnicianul vrand sa-si faca dreptate in justitie pentru ca a fost demis "in mod abuziv". Indepartat de la Federatie dupa esecul nationalei de la Cupa Mondiala din Africa de Sud, Domenech cere despagubiri de 2,9 milioane de euro.

Raymond DomenechFoto: AGERPRES

Selectionerul Frantei intre 2004 si 2010, Domenech trebuia sa-si incheie contractul cu FFF in iulie 2011, insa conform intelegerii, trebuia sa ramana in continuare angajat al Federatiei. Oficialii francezi nu au mai vrut insa sa aiba vreo legatura cu tehnicianul si l-au dat afara.

Domenech si reprezentantii FFF s-au intalnit joi in incercarea de a ajunge la un punct comun, insa tehnicianul a cerut sa fie platit. Cum Federatia nu are de gand sa-l plateasca pe Domenech, disputa dintre cele doua parti va continua in instanta, cazul urmand a fi judecat in 13 ianuarie 2012.

Suma ceruta de Domenech este considerata "indecenta" nu numai de Federatia franceza, ci si de ministrul sportului Chantal Jouanno. "Domenech se bazeaza pe lege dar, sincer, aceasta suma indecenta ar putea fi folosita, de exemplu, pentru combaterea dopajului".

Franta a parasit CM din Africa de Sud in grupe, dupa ce jucatorii au boicotat un antrenament pentru a fi solidari cu Anelka, trimis acasa dupa o cearta cu tehnicianul francez. La intorcerea in Franta, Domenech a fost demis fara a fi platit, fiiind acuzat de "abatere grava". Abaterile ce ii sunt imputate sunt: faptul ca a citit scrisoarea jucatorilor ce anuntau intrarea in greva la Knysna si refuzul de a da mana cu selectionerul sud-african, Carlos Alberto Parreira, dupa infrangerea francezilor in al treilea meci din grupa de la CM.