Invinse categoric in turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, campioana Internazionale Milano si Tottenham au nevoie de miracole pentru a atinge penultima faza a competitiei inter-cluburi. Desi milanezii lui Leonardo au pierdut pe San Siro cu 2-5 in fata celor de la Schalke 04, iar Tottenham a fost invinsa de Real cu 4-0 pe Santiago Bernabeu, speranta nu a parasit inca tabara celor doua echipe.

Campioana Inter, la un pas de a parasi Liga CampionilorFoto: Reuters

Tottenham - Real Madrid (TVR1, ora 21:45):

Harry Redknapp, manager Tottenham: "Mansa tur nu a decurs asa cum am fi vrut, dar trebuie sa ne concentram pe alt meci: Real Madrid pe White Hart Lane in sferturile Ligii Campionilor. Fanii abia asteapta aceasta intalnire, la fel si jucatorii. Vom da tot ce avem mai bun, aste e singurul lucru pe care il mai putem face. Sa speram ca vom juca foarte bine.

Va trebui sa facem un joc foarte bun si sa vedem unde ajungem. Nu vom putea juca deschis in fata unei echipe cu jucatori de clasa mondiala. Nu putem sa ne aruncam in atac, sa ramanem vulnerabili pe contra-atac si sa fim nimiciti. Trebuie sa ne controlam si sa profitam de sansele care ni se ivesc. Toti simt ca aceasta calificare este jucata si vom avea nevoie de un miracol. Dar miracole se intampla. Daca vom juca foarte bine nu se stie niciodata ce se poate intampla. A fost o cursa minunata in acest sezon si ne-am bucurat de fiecare minut. Fiecare meci a fost fantastic".

Jose Mourinho, antrenor Real Madrid: "Trebuie sa respectam fotbalul si pe Tottenham deoarece cateodata fotbalul te tradeaza. Nu trebuie sa-i dam ocazia sa faca asa ceva. Stim mentalitatea jucatorilor englezi, a suporterilor, a echipelor. Vor incerca orice si daca as fi fost in situatia lui Redknapp nici eu n-as fi renuntat. As fi incercat totul pentru o produce miracolul. Trebuie sa ne respectam adversarii, dar in acelasi timp nu cred ca cinci goluri ii vor fi suficiente lui Tottenham deoarece noi am venit sa inscriem.

Obiectivul nostru e sa trecem in faza urmatoare. Daca vom pierde cu 2-4 sau 2-5 vom fi in semifinale, dar Madrid nu abordeaza un meci cu astfel de ganduri. Suntem neinvinsi in acest sezon de Liga Campionilor si mandri in mod justificat de acest record. Ar fi mai bine daca l-am mentine si vom continua asa si in sezonul urmator. Voi alege echipa de start cu cele mai mari sanse de a castiga. E un meci important, vrem sa fim in semifinale si calificarea nu este inca sigura".

Rezultat tur: Real Madrid - Tottenham 4-0 (Adebayor '4, '57, Di Maria '72, Ronaldo '87)

Ultimele rezultate:

Tottenham - Stoke City 3-2 (Crouch '11, '34, Modric '18/ Etherington '27, Jones '41)

Athletic - Real Madrid 0-3 (Kaka '13-penalty, '54-penalty, Ronaldo '70)

Echipe probabile:

Tottenham: Gomes, Corluka, Gallas, Kaboul, Assou-Ekoto, Bale, Sandro, Modric, Van der Vaart, Defoe, Pavlyuchenko

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo, Granero, Xavi Alonso, Khedira, Kaka, Ozil, Adebayor

Schalke 04 - Inter Milano (Dolcesport, ora 21:45):

Ralf Rangnick, antrenor Schalke: "Vom juca pentru victorie, intrand in partida cu gandul la scorul actual, de 0-0. S-a jucat doar turul. Acum suntem la jumatatea drumului. Conducem noi cu 5-2, dar calificarea inca nu s-a jucat. Am spus inainte de aceasta intalnire ca Inter este favorita. Acum va trebui sa facem un meci similar cu cel de la Milano. Nu voi face schimbari la echipa. In cazul in care toti jucatorii vor fi in forma nu vad de ce ar trebui sa schimbam ceva daca pana acum s-a dovedit a fi o formula de succes".

Leonardo, antrenor Inter: "N-as spune ca avem nevoie de un miracol, dar stim ca va fi dificil. Cine poate spune ca ceea ce i s-a intamplat lui Schalke pe San Siro nu ni se poate intampla noua acum? Trebuie sa jucam diferit, asta este sigur. Unii spun ca e imposibil, dar e posibil sa revii de la o asemenea diferenta.

Doar o prestatie remarcabila ne va ajuta sa ne calificam. Jucatorii stiu ce li se cere. Toti au experienta unor astfel de meciuri. Viata are suisuri si coborasuri si in fotbal orice e posibil. Psihologic, nu putem uita meciul din tur. Sa revenim de la 2-5 e departe de o situatie normala, dar suntem pregatiti. In primul meci am fost pedepsiti dur pentru greselile noastre. Stim ca trebuie sa schimbam asta. Nu avem nimic de pierdut".

Rezultat tur: Inter - Schalke 2-5 (Stankovic '1, Milito '34/ Matip '17, edu '40, '75, Raul '53, Ranocchia '57-autogol')

Ultimele rezultate:

Schalke - VfL Wolfsburg 1-0 (Jurado '76)

Inter - Chievo 2-0 (Cambiasso '64, Maicon '84)

Echipe probabile:

Schalke 04: Neuer, Uchida, Howedes, Matip, Sarpei, Papadopoulos, Jurado, Draxler, Baumjohann, Raul, Edu

Inter Milano: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Sneijder, Eto'o, Milito