Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a numit o echipa de urgenta formata din personalitati din fotbalul bosniac pentru a conduce Federatia de fotbal din Bosnia-Hertegovina, oferind si o metoda de a ridica suspendarea din meciurile internationale.

"Comitetul de Urgenta al FIFA a decis sa numeasca un comitet de normalizare pentru a rezolva problemele cu care se confrunta Federatia bosniaca de fotbal, care in acest moment este suspendata atat de FIFA cat si de UEFA", anunta FIFA.

Primii pasi pe care trebuie sa-i urmeze noua comisie formata este intreruperea oricarei legaturi cu fosta conducere a Federatiei bosniace si sa tina o Adunare Generala pana cel tarziu in 26 mai. Astfel, nationala de fotbal s-ar putea intoarce la timp in programul preliminariilor pentru EURO 2012, urmatorul meci al nationalei fiind in 3 iunie cu Romania.

A doua faza a procesului va fi organizarea alegerilor pentru adoptarea unui nou statut al Federatiei, pana cel tarziu in 30 noiembrie 2011. Mandatul actualului Comitet va expira imediat ce Federatia bosniaca va avea un statut in conformitate cu regulile FIFA si UEFA.

Bosnia a fost suspendata luna trecuta dupa ce oficialii Federatiei au refuzat cererea FIFA si UEFA de a alege un singur conducator in fruntea organizatiei. Din 1995, federatia e condusa dupa un sistem tripartit inter-etnic, format dintr-un membru croat, unul sarb si un altul musulman.