Liga Profesionista de Fotbal (LPF) nu va mai organiza o licitatie pentru pachetele nevandute ale drepturilor tv ale Ligii 1, a anuntat marti presedintele LPF, Dumitru Dragomir. pentru Mediafax. Oficialul sustine ca va acorda pachetul noua Televiziunii Romane, restul pachetelor urmand a fi vandute "prin incredintare directa" unei singure televiziuni.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

La licitatia organizata de LPF in 4 aprilie au fost vandute doar trei pachete ale drepturilor TV: pachetul 1 - Digisport, pachetul 2 - Dolcesport si pachetul 8 - Antena 1. Desi anunta ca va organiza o alta licitatie pentru pachetele nevandute, Dragomir sustine ca ultimul pachet il va da postului public de televiziune pentru 3,5 milioane de euro pe sezon (fara TVA), celelalte cinci pachete urmand a fi vandute unei singure televiziuni, pentru suma de 70 de milioane de euro. Contactat de HotNews.ro, Cosmin Cerrnat (TVR) a spus ca pentru moment nu comenteaza.

"Nu se va mai face nicio licitatie pentru vanzarea drepturilor TV, gata, a fost licitatie. In momentul de fata pot sa spun ca pachetele ramase nu se mai vand. Cu exceptia pachetului 9 pe care il vom da TVR-ului cu 3,5 milioane de euro pe sezon. Restul de cinci pachete o sa le dam probabil prin incredintare directa unei televiziuni. Toate costa 70 de milioane de euro pe trei ani", a declarat presedintele LPF.

Televiziunea publica este interesata de achizitionarea pachetului noua, insa doreste sa ofere doar un milion de euro pe sezon.