Fost jucator la UTA Arad si Farul Constanta, Andrei Mutulescu a decedat luni seara in urma unui stop cardiac, in timp ce se juca fotbal cu prietenii pe un teren de agrement. In varsta de 23 de ani, jucatorul era in probe la echipa de Liga secunda Juventus Bucuresti, insa avea probleme grave de inima, medicii interzicandu-i sa mai joace fotbal.

Luni seara, Andrei Mutulescu (23 ani), fost jucator la FC Snagov, Sheriff Tiraspol, UTA Arad si Farul Constanta, a cazut in timp ce se juca fotbal cu prietenii sai. Echipajul SMURD l-a resuscitat mai bine de o ora, insa nu s-a mai putut face nimic pentru tanarul jucator.

In luna februarie, Mutulescu, ce se afla in probe la Juventus Bucuresti, a lesinat pe teren in timpul unui amical cu Sageata Navodari, medicii interzicandu-i sa mai joace fotbal. "Nu puteam sa transferam un fotbalist care avea probleme grave cu inima. Ne-am speriat si noi la amicalul cu Sageata si nu l-am legitimat. Nu era jucatorul lui Juventus Bucuresti si nu avea voie sa joace fotbal pana nu isi rezolva problemele medicale", a declarat un oficial al clubului din Colentina, citat de sportarad.ro.

Farul Constanta, echipa la care a evoluat in tur, sustine ca Mutulecu juca "pe propria semnatura": "Niciun medic nu risca sa ii dea aviz lui Mutulescu, asa ca juca pe propria semnatura. La noi a evoluat putin si normal ca stiam de problemele sale", a mentionat ofiterul de presa al clubului dobrogean.

Mutulescu a jucat si la UTA intre februarie 2009 si august 2010, insa oficialii aradeni sustin ca tanarului nu i-a fost depistata nicio problema la inima in aceasta perioada: "Cat a jucat la Arad nu i s-a descoperit niciun fel de problema la inima. Nu am avut nici macar o suspiciune, nu a trebuit sa repete vreun EKG. E foarte ciudat ce i s-a putut intampla baiatului in ultimul timp, mai ales ca am aflat ca mai avusese probleme prin luna februarie. Astept si eu rezultatul autopsiei, dar, din pacate, Andrei nu mai poate fi adus inapoi. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a spus Florin Voin, doctorul echipei UTA.