Campioana Spaniei si cea a Ucrainei se intalnesc, miercuri, pe Camp Nou, in prima mansa a sferturilor Ligii Campionilor. Aflat pentru prima data in aceasta faza a competitiei, Sahtiorul lui Mircea Lucescu le inspira teama lui Messi si compania, Guardiola avertizandu-i pe elevii sai ca vor fi demolati de ucrainieni daca nu vor juca la potential maxim. In celalalta intalnire de miercuri din sferturi se intalnesc doua rivale din Premier League: Chelsea si Manchester United.

Sahtior Donetk, in sferturile Ligii CampionilorFoto: Reuters

Chelsea - Manchester United (Dolce Sport, ora 21:45)

Rivale in campionat, Chelsea si Manchester United se infrunta si in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, sezonul 2010/2011. Ultima data cand cele doua echipe s-au intalnit in Liga a fost in urma cu trei ani, in finala de la Moscova. Partida s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, insa United a ridicat pentru a treia oara in istorie trofeul, impundandu-se la penalty-uri.

In intalnirile all-time dintre cele doua, din toate competitiile, United conduce cu 67 de victorii. Chelsea s-a impus de 44 de ori, in timp ce alte 47 de intalniri s-au incheiat la egalitate. Cu toate acestea, United nu a mai reusit sa castige pe Stamford Bridge de noua ani.

Prima intalnire dintre cele doua cluburi dateaza din aprilie 1906, in divizia secunda din Anglia. Meciul s-a incheiat la egalitate, scor 1-1. In ultima intalnire, din martie 2011, Chelsea a castigat pe teren propriu cu 2-1.

Carlo Ancelotti (Chelsea): "Vrem sa incepem bine, dar totul se va stabili pe Old Trafford. Nu se va decide nimic miercuri. Avem incredere si suntem concentrati pe aceasta intalnire. Vrem sa ajungem in semifinale si putem face acest lucru daca jucam mai bine decat United.

Suntem intr-o forma buna. Jucam in fata unei echipe fantastice, dar avem incredere ca vom da tot ce e mai bun. De multi ani, Chelsea a fost aproape de a castiga Liga Campionilor si a avut jucatori care au putut face acest lucru. Din pacate nu au fost buni in acele momente, dar sa speram ca in acest sezon vom avea mai mult noroc.

Liga Campionilor nu este o obsesie, este cea mai importanta competitie din lume si e minunata. Le-am spus jucatorilor mei ca trebuie sa fim fericiti deoarece fiecare antrenor si jucator din lume vrea sa fie implicat in astfel de meciuri. Trebuie sa fie fericiti pentru ca au sansa aceasta, dar acum trebuie sa si castige".

Sir Alex Ferguson (Manchester United): "Am avut o astfel de dubla mansa si in urma cu doi ani, cu Arsenal, si am incercat sa tratam meciurile intr-o maniera asemanatoare cu cea obisnuita din Europa. De data aceasta este diferit deoarece turul il jucam in deplasare, meci din care speram sa plecam cu un gol sau doua. Trebuie sa ne asiguram ca jucam pe Old Trafford cu o sansa mare de calificare. Daca vom obtine un avantaj in primul meci vom fi greu de invins pe propriul teren.

Sa speram ca vom avea ce apara acasa. Aveam un record fantastic in Londra, dar in ultimii cativa ani nu a mai fost asa. Trebuie sa incercam sa ne luam recordul inapoi, incepand de acum.

Finala de la Moscova a fost o realizare mare pentru clubul nostru deoarece era a treia oara cand castigam trofeul. Nu cred ca jucatorii se gandesc la razbunare. Motivatia de a castiga meciul este mai mare decat amintirea unui meci de acum trei ani".

Ultimele meciuri:

Stoke City - Chelsea 1-1 (Walters '8/ Drogba '33)

West Ham United - Manchester United 2-4 (Noble '11-penalty, '25-penalty/ Rooney '65, '73, '79-penalty, Hernandez '84)

Echipe probabile:

Chelsea: Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda; Anelka, Torres

Manchester United: Van der Sar; Fabio, Smalling, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Nani; Rooney; Hernandez

FC Barcelona - Sahtior Donetk (TVR1, ora 21:45)

Barcelona si Sahtior se intalnesc, miercuri, pentru a opta oara in istorie. Pana acum, catalanii s-au impus de patru ori, iar echipa din Ucraina de doua ori. O singura intalnire dintre cele doua s-a incheiat la egalitate.

La ultimul meci de pe Camp Nou, echipa lui Mircea Lucescu a castigat cu 3-2, in decembrie 2008, in faza grupelor Ligii Campionilor. In ultima intalnire dintre Barca si Sahtior, din Supercupa Europei, din august 2009, catalanii au castigat trofeul cu un gol marcat in minutul 115.

Pep Guardiola (Barcelona): "Va fi un meci dificil. Sahtior are jucatori brazilieni buni, o echipa foarte puternica ce a crescut in ultimii ani, devenind din ce in ce mai buna. Lumea subestimeaza aceasta echipa si nu-mi place cand aud asa ceva. Lumea ne vede deja in semifinale. Sentimentul pe care il am inainte de meci nu e prea bun: trebuie sa ne aducem aminte ca suntem in sferturi.

Credeti-ma cand spun ca este o super-echipa: sunt agresivi, muncesc din greu, joaca bine si au un antrenor foarte bun. De aceea sunt in sferturi, au si incheiat grupa pe primul loc in fata celor de la Arsenal. Au multe puncte forte si in acest sezon au impresionat mai mult decat oricand. Au sapte sau opt jucatori din sezoanele anterioare si s-au intarit cu cativa brazilieni. Mi-am avertizat jucatorii: daca nu sunteti la potential maxim, Sahtior ne va demola.

Cu toate acestea, cred in echipa mea. Suntem in finala Cupei Spaniei, luptam pentru titlul in Primera Division si suntem printre cele mai bune opt echipe din Europa, dar trebuie sa castigam trofee si pentru asta trebuie sa jucam foarte bine. In fiecare sezon am jucat bine, am inscris multe goluri si apoi ne-am inecat la final".

Mircea Lucescu (Sahtior): "Am jucat impotriva lor de mai multe ori. Stim stilul lor de joc. Eu si jucatorii avem mult respect pentru Guardiola, este unul dintre cei mai promitatori antrenori din lume, foarte inteligent. Jucatorii sunt impreuna de mult timp, sunt foarte rapizi, excelenti din punct de vedere tehnic si noi trebuie sa contracaram acest lucru.

Toti stiu punctele forte ale Barcelonei, le vedem in fiecare saptamana. Spiritul echipei ii face mai puternici. Pentru mine, Barcelona este cea mai puternica echipa din istoria fotbalului, asa ca va fi un meci dificil, dar noi avem o sansa buna. Cu jucatorii pe care ii avem, cu brazilienii talentati pe care ii avem, putem sa facem ceva. Barcelona e favorita, dar si noi avem o sansa.

Trebuie sa jucam bine si sa ne asiguram ca vom avea o sansa si in retur. Sahtior s-a dezvoltat mai mult ca oricine in ultimii ani si accederea in sferturi este un moment important pentru noi.

Ultimele rezultate:

Villarreal - Barcelona 0-1 (Pique '66)

FC Illychivets Mariupil - Sahtior 1-3 (Budkivskiy '57/ Srna '19, Luiz Adriano '52, Douglas Costa '90+4)

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Iniesta, Mascherano, Xavi; Pedro, Villa, Messi

Sahtior Donetk: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Hubschman, Mkhitaryan; Costa, Jadson, Willian; Luiz Adriano