Football League, competitie in care concureaza cluburi profesioniste din trei divizii din Anglia si Tara Galilor (Championship, League One si League Two), a semnat un nou contract de trei ani pentru drepturile de televizare, cu Sky Sports. Noul contract, ce va intra in vigoare incepand cu sezonul 2012/2013, va fi mai mic decat precedentul cu 78 milioane de euro. Fiind nevoit sa-si reduca bugetul, BBC nu a licitat pentru a transmite meciurile in direct.

Incepand cu sezonul 2012/2013, Sky va avea drepturi exclusive de a transmite meciuri in direct din Football League. Cele doua parti au ajuns luni la un acord pentru suma de 220 de milioane de euro (195 milioane de lire sterline). Fata de actuala intelegere, cu Sky Sports si BBC, noul contract este mai mic cu 78 de milioane de euro.

BBC, care transmitea 10 meciuri in direct din Championship pe an, plus finala Carling Cup, nu a mai vrut sa liciteze pentru a transmite meciuri in direct.

"Negocierile pentru drepturile TV au fost dificile avand in vedere contextul economic si absenta concurentei pe piata transmisiunilor sportive. Am incredere in faptul ca toate cluburile vor aprecia aceasta investitie, in ciuda scaderii veniturilor fata de acordul precedent, dar intelegerea ofera siguranta financiara in vremuri nesigure", a declarat Greg Clarke, presedintele Football League.

Avand dificultati economice, cluburile vor primi astfel mai putini bani din drepturile TV, Football League mentionand insa ca acestea isi vor putea reduce costurile pana la intrarea in vigoare a noului contract, deoarece 82% din contractele jucatorilor vor expira pana la data la care incepe noul acord.

Potrivit noului contract, Sky are dreptul de a difuza 75 de meciuri in direct din Football League, play-off-urile, inclusiv cele trei finale, 15 meciuri din Carling Cup incluzand si semifinalele si finala, finala trofeului Johnstone Paint si cel putin doua meciuri din rundele precedente. Sky va difuza, de asemenea, si rezumatele meciurilor.