Real Madrid viseaza deja la o semifinala de vis cu FC Barcelona, dar pentru acest lucru trebuie mai intai sa treaca de Tottenham. Englezii i-au eliminat pe italieni de la AC Milan in "optimi" si vor sa-si mai treaca in palmares o victima de calibru. "Nimic nu se compara cu un meci de Champions League" - Jose Mourinho. In cealalta disputa a serii, campioana Inter va primi vizita germanilor de la Schalke 04.

Jose MourinhoFoto: Reuters

Real Madrid - Tottenham (21.45 - TVR 1 direct)

Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Adebayor (4-2-3-1). Antrenor: Jose Mourinho.

Tottenham: Gomes - Assou-Ekotto, Bassong, Dawson, Corluka - Modric, Huddlestone - Bale, Van Der Vaart, Lennon - Crouch (4-2-3-1). Antrenor: Harry Redknapp.

"Champions League este cea mai importanta competitie din lume si nu cred ca jucatorii mei au avut nevoie de o motivatie suplimentara. Santiago Bernabeu viseaza de ceva ani la aceasta partida din sferturile intrecerii. Tottenham este o echipa periculoasa, bazata pe tehnica si forta fizica. Liga Campionilor este altceva, nu ne mai gandim la meciul cu Sporting Gijon (nr. pierdut cu 1-0 chiar pe Bernabeu). Intram tot timpul pe teren doar cu gandul la victorie. Cred ca Van Der Vaart este un jucator foarte bun, iar el este fericit la Tottenham" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

"Bale este un jucator foarte important pentru noi, este bine si cred ca va juca. Aceasta disputa este foarte dificila, sa nu uitam ca vom intalni pe Real Madrid. Spaniolii sunt favoriti, iar noua ne convine statutul de outsider. Trebuie sa facem un meci bun in deplasare cum a fost si cel de pe San Siro. Singura presiune pe care o avem este aceea de a juca bine" - Harry Redknapp, antrenor Tottenham.

Ultimele partide:

Real Madrid - Sporting Gijon 0-1 (Cuevas '79)

Wigan - Tottenham 0-0

Cifrele celor doua echipe in Champions League:

Goluri marcate: 19-19

Suturi pe poarta: 67-40

Suturi spre poarta: 64-34

Faulturi comise: 102-110.

Inter - Schalke 04 (21.45, Dolcesport direct)

Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Motta, Stankovic - Eto'o, Milito, Sneijder (4-3-3). Antrenor: Leonardo.

Schalke 04: Neuer - Sarpei, Howedes, Metzelder, Uchida - Baum Johann, Papadopoulos, Matip, Farfan - Raul, Edu (4-4-2). Antrenor: Ralf Rangnick.

"Cunosc foarte bine pe Schalke, au avut rezultate bune in Champions League. Nu trebuie sa-i subestimam, formeaza o echipa puternica. Nu au ajuns pana in sferturi bazandu-se pe noroc. Raul este un simbol al fotbalului european. Modul cum i-am eliminat pe Bayern ne da sperante pentru viitor. Nu conteaza ca am pierdut derbiul cu Milan de sambata, trebuie sa trecem peste si sa ne gandim doar la Schalke. Nu am castigat un meci din Champions League pe propriul teren ca antrenor, poate ca a venit momentul" - Leonardo, antrenor Inter Milano.

"Ultimele saptamani nu au fost prea bune pentru Schalke, dar speram sa iesim usor din aceasta stare. Am vazut derbiul dintre Milan si Inter si stiu ca nu le este prea bine dupa ce au pierdut de o asa maniera. Avem nevoie sa fim o echipa, nu o suma de individualitati. Am sosit la Schalke acum zece zile, dar am avut timp sa-mi studiez bine adversarul. Cel mai important va fi sa ne vedem de jocul nostru si nu de al adversarului" - Ralf Rangnick, antrenor Schalke 04.

Ultimele partide:

AC Milan - Inter 3-0 (Pato 1', 62', Cassano 90' penalti)

St. Pauli - Schalke (a fost intrerupt dupa ce un asistent a fost lovit cu un obiect din tribuna, in acel moment era 2-0 pentru oaspeti).

Cifrele celor doua echipe in Champions League:

Goluri marcate: 15-14

Suturi pe poarta: 51-44

Suturi spre poarta: 52-38

Faulturi comise: 86-126.