Cluburile din Liga 1 "au luat foc" dupa ce, la licitatia de luni pentru achizitionarea drepturilor TV ale meciurilor din urmatoarele trei sezoane, televiziunile au cumparat doar trei pachete, din cele noua disponibile. Reprezentantii Timisoarei vor propune Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) ca la urmatoarea licitatie, pentru restul pachetelor nevandute, pretul sa fie majorat cu zece la suta.

Gheorghe ChivorchianFoto: Agerpres

Nemultumiti de maniera in care a decurs licitatia de luni, presedintele clubului FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat ca va propune majorarea pretului de achizitionare a pachetelor cu 10%: "Am discutat cu domnul Iancu si am decis sa propunem Adunarii Generale a LPF organizarea unei alte licitatii, al carei pret de pornire sa fie cu 10% mai mare. Daca televiziunile vor razboi, asta vor avea. Ca prima decizie, am hotarat ca nici un presedinte de club de la Liga 1 sa nu mai mearga la emisiunile televizate", a mentionat oficialul banatean la Gsptv.

"Totul a fost o intelegere intre televiziuni. Cind am tipat eu nu ma baga nimeni in seama. Acum sa se invete minte si sa ia 500.000 de euro pe drepturi. Mie imi pare bine ca a iesit asa, sa ma asculte de acum inainte. Steaua nu va simti lipsa acestor bani, dar au iesit cu 60 de milioane mai putin ca acum trei ani. El inca poate sa rezolve problema, dar trebuie sa ma asculte pe mine. Pretul trebuie marit, nu scazut. Daca echipele vor sa ia plasa, sa mearga pe mana lui Dumitru Dragomir, dar daca vor bani, sa ma asculte. Trebuia pusa o clauza ca daca nu se vand 70% din drepturi sa se anuleze licitatia", a mentionat si finantatorul Stelei, Gigi Becali.

Reprezentantul liderului din Liga 1 este insa increzator si crede ca LPF va vinde toate pachetele: "Ma asteptam sa se intample asa ceva. Cred ca nu e o surpriza pentru nimeni. Sunt sigur ca lucruruile nu vor ramane asa. Se va licita si pentru celelalte pachete", a spus Marius Stan, presedintele Otelului Galati.