Suspendarea dictata Federatiei bosniace de fotbal de catre FIFA si UEFA nu schimba cu nimic sansele Romaniei in preliminariile pentru EURO 2012, anunta presedintele LPF Dumitru Dragomir, adaugand ca decizia celor doua foruri mondiale se poate schimba chiar si saptamana viitoare.

Dumitru Dragomir, presedinte LPFFoto: AGERPRES

"Asta e vrajeala cu suspendarea Bosniei pana la noi ordine. Cum adica suspendare pana la noi ordine? Va spun eu cum: pana saptamana viitoare cand bosniacii fac Adunare Generala si schimba statutul cum vrea FIFA si UEFA. Asa ca nu trebuie sa ne bucuram ca ne cresc sansele in preliminariile Euro 2012. Sansele noastre de calificare sunt tot mici in momentul de fata", a declarat presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, pentru Mediafax.

"Daca intr-adevar vroia sa suspende, trebuia sa ii suspende pe o perioada exacta. Adica pe un an sau pe sase luni. Asa, pana la noi ordine inseamna pana saptamana viitoare. Ei oricum nu au acum niciun meci international, nu ii intereseaza. Urmatorul lor meci este tocmai in iunie. Pana atunci au timp berechet sa faca statutul conform standardelor internationale" a adaugat Dragomir.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a subliniat si el ca suspendarea Bosniei nu ajuta Romania, pentru moment: "Nu stiu care va fi situatia. Daca pana in iunie cand se reiau preliminariile ei isi rezolva problemele, vor fi acceptati in competitie si mie mi se pare normal. E putin delicat, pentru ca spui dar ce sanctiune ii dai? E adevarat ca mai sunt competitiile de juniori, care in aceasta perioada sunt in desfasurare. Nu au voie sa participe la nicio competitie, nici macar jocuri amicale. In ceea ce ne priveste pe noi nu ne incalzeste cu nimic, chiar daca nu e fair-play ceea ce spun eu. Nu schimba in niciun fel datele problemei, doar in iunie vom sti", a mentionat oficialul roman, potrivit aceleiasi surse.