Politia germana a arestat un barbat ce planuia sa lanseze un atac cu bomba in timpul meciului dintre Borussia Dortmund si Hannover, la Signal-Iduna-Park, informeaza publicatia germana Bild. Autoritatile au gasit ingropate langa stadionul liderului din Bundesliga mai multe arme si dispozitive explozibile.

Stadionul Signal-Iduna-ParkFoto: Agerpres

In luna februarie 2011, Ambasada Germana din Islamabad (Pakistan), a primit un email anonim ce oferea informatii despre un grup ce planuia doua atacuri in Germania. Folosindu-se de o analiza lingvistica, autoritatile germane au facut legatura cu un caz mai vechi, din 2010, cand un barbat a incercat sa santajeze o companie.

Marti, politia a dat de urma barbatului de 25 de ani, arestandu-l intr-o camera de hotel din Cologne. Interogat de autoritati, tanarul german a marturisit ca a amplasat trei dispozitive explozibile in apropierea stadionului. Politia a gasit doua gropi langa stadionul din Dortmund, in care erau ascunse arme si materiale explozibile. In apartamentul tanarului, au mai fost gasite alte materiale suspecte, printre care si substante chimice.

"Investigatiile judiciare cu privire la functionalitatea dispozitivelor descoperite sunt inca in desfasurare. Dupa o prima evaluare, a fost luata in considerare o amenintare grava asupra pupulatiei", a informat Oficiul Politiei Federale de Criminalistica. Motivul posibilului atac cu bomba ramane inca necunoscut. Cu toate ca politia a descoperit dispozitivele, germanul a declarat ca a "inventat" informatiile.

Meciul dintre Borussia Dortmund si Hanover se va desfasura conform programului, autoritatile anuntand ca nu exista niciun pericol pentru suporteri.