Capitanul Spaniei, Iker Casillas, a sarit la gatul Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), dupa meciul cu Lituania, din preliminariile EURO 2012, invinuind forul european ca se ocupa de alte lucruri decat de cele necesare. Indignat ca UEFA a permis ca meciul cu Lituania sa se dispute pe un teren acoperit cu nisip, portarul nationalei Spaniei a declarat: "UEFA trebuie sa faca mai mult, nu sa stea pe scaun in spatele unui birou si sa ne spuna ca trebuie sa purtam ciorapi colorati"

David Villa, pe terenul din KaunasFoto: Reuters

Spania a fost aproape de a nu disputa meciul de la Kaunas, cu Lituania, din cauza suprafetei de joc. Cu denivelari si noroios, terenul a fost acoperit cu nisip inainte de joc. In ciuda criticilor spaniolilor, delegatii UEFA si-au dat acceptul pentru ca meciul campioanei europene si mondiale sa se dispute la Kaunas.

Spania a castigat partida cu 3-1, insa dupa incheierea meciului, jucatorii spanioli au atacat UEFA, acuzand forul ca au fost supusi unor riscuri mari: "Am obtinut trei puncte pe un teren pe care era imposibil sa joci. Terenul a fost dezastruos. Cred ca din cand in cand trebuie sa le atragem atentia celor de la UEFA, deoarece acest lucru e lamentabil. Mergem si jucam unde ne spun ei, dar astfel de terenuri de fotbal nu ajuta pe nimeni. Si nu e vorba doar de acest teren" a declarat indignat Iker Casillas, citat de Reuters.

"Cei de la UEFA trebuie sa vina, sa inspecteze si sa acorde mai multa atentie unor astfel de suprafete de joc. Trebuie sa faca mai mult, nu sa stea in scaune in spatele unui birou si sa ne spuna ca trebuie sa purtam pantaloni si ciorapi colorati. Trebuie sa se asigure ca totul este in regula pentru a juca fotbal. Pentru un fotbalist acesta este un risc enorm. E o competitie majora si astfel de terenuri sunt inadmisibile", a adaugat portarul spaniol.

Casillas nu a fost singurul jucator ce a criticat suprafata de joc, Santi Cazorla mentionand: "Terenul a fost oribil, mingea era greu de controlat. Pana la urma este insa important ca am reusit sa castigam".