Luxemburg a marcat primul gol din preliminarii impotriva Romaniei, echipa pregatita de Luc Holtz conducand, pret de doua minute, pe tabela. "Am jucat onorabil, iar daca noi inscriam golul doi, adversarii nu mai aveau puterea sa revina. Nu cred ca Romania are sanse sa se califice la EURO", a precizat Holtz dupa infrangerea, scor 3-1, din partida cu tricolorii.

Luc HoltzFoto: Reuters

"Timp de 60 de minute am jucat onorabil si pregatirea fizica a romanilor a facut diferenta. Chiar si asa, la 2-1, daca noi inscriam cred ca era dificil pentru Romania sa mai revina. Nu stiu daca la golul al doilea nu a fost ofsaid. Sper ca echipa mea sa urmeze linia ascendenta a ultimelor partide si sa facem o figura frumoasa in continuare. Romania a fost si va fi superioara Luxemburgului. Nu cred ca Romania are sanse sa se califice, pentru asta ar trebui sa nu mai piarda niciun punct pana la finalul calificarilor" - Luc Holtz, dupa partida cu Romania, conform Mediafax.

A fost invins de un "dopat"

"Un jucator care a fost suspendat o data pentru ca s-a dopat, nu stiu daca mai trebuia doar suspendat a doua oara", a precizat Holtz referindu-se la Adrian Mutu, fotbalist care i-a purtat pe tricolori catre victorie.

Romania a obtinut prima victorie din preliminariile pentru EURO 2012 impotriva Luxemburgului. Au marcat Mutu (24', 68') si Zicu, pentru tricolori, respectiv Gerson (22') pentru Luxemburg.

Clasament Grupa D:

1 Franta 12 puncte/ 5 meciuri

2 Belarus 8 (3-1)/ 5 meciuri

3 Albania 8 (4-4)/ 5 meciuri

4 Bosnia 7 (4-2)/ 4 meciuri

5 Romania 5 (5-6)/ 5 meciuri

6 Luxemburg 1 (1-11)/ 6 meciuri.