"Ce meci decisiv a fost in Bosnia? In continuare suntem cu sanse foarte mari la calificare. Nu este vorba despre demisia mea, este vorba de o echipa, nu doar de un om. Florescu a crescut foarte mult in ultimul an", a precizat Razvan Lucescu inainte de partida cu Luxemburg (marti, 20.45, Piatra Neamt). Selectionerul a facut si calculele pentru calificare: castigam tot acasa (fara meciul cu Franta) si in Luxemburg, iar locul doi este al nostru.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Atmosfera la nationala este una buna

"Atmosfera este normala, asa cum trebuie sa fie la o echipa profesionita. Am pierdut, dar maine avem un alt joc. Motivatia este obligatorie, trebuie sa obtinem trei puncte. Am incheiat o serie importanta "afara", in Franta, Belarus si Bosnia. Daca vom invinge, vom fi la trei puncte de locul doi".

Luxemburg - o echipa agresiva

"Noptile dupa infrangeri sunt grele, dar asta e viata. Vor fi schimbari la echipa, intalnim o echipa mica (nr. Luxemburg), dar care a facut din faza defensiva o arta, sunt foarte agresivi, sunt smecheri, vor juca la intimidare, trebuie sa avem alta abordare".

Multumit de Mutu

"Mutu a facut ceea ce trebuia la meciul din Bosnia, nu a avut multe mingi asa cum ne-am fi asteptat, dar a rezolvat corect fazele. Atitudinea lui a fost una pozitiva. Am facut analiza acestui meci, stim ca nu am jucat asa cum ar fi trebuit. Bosnia a meritat victoria pentru atitudine. Chiar daca au avut o posesie prelungita, doar naivitatea a facut sa pierdem in Bosnia. Am luat goluri la doua faze fixe, ele in mod normal se rezolva cel mai usor. Suntem suparati pe noi, dar viata merge inainte. De 6-7 ani este aceeasi poveste".

Selectionerul nu se gandeste la demisie

"Nu este vorba despre demisia mea, este vorba de o echipa, nu doar de un om. Este o lipsa de patriotism acum la echipa nationala. Astep ca publicul sa fie alaturi de noi, indiferent de situatia din acel moment. Ea ramane echipa acelei tari, numai asa vom iesi la lumina. Suntem intr-o situatie foarte grea. Sansele raman intacte, in situatia in care noi castigam maine. Vom juca cele mai importante meciuri acasa".

"Sunt interese mari la mijloc la echipa nationala, sunt mesaje care ajung la jucatori. Exista acest grup de jucatori. Trebuie sa fim uniti si sprijiniti. Am obligatia sa ne calificam, sunt sanse, deci trebuie sa merg pana la capat".

Are incredere in Florescu

"Acesti mijlocasi criticati (nr. Florescu), au alte calitati, isi fac treaba cu devotament la echipa de club si la nationala. Nu avem echipe in Liga 1 care sa construiasca, se ataca direct. Nu sunt mijlocasi care sa construiasca in fotbalul romanesc. La momentul acesta, ceea ce a trebuit sa fie la lot, a fost convocat. Florescu a crescut foarte mult in ultimul an. A jucat foarte multe meciuri, chiar daca a fost vorba despre meciuri amicale. Nu a fost cel mai prost jucator de pe teren, a pasat, a interceptat baloane".

"Ce meci decisiv a fost in Bosnia? In continuare suntem cu sanse foarte mari la calificare. Multi jucatori se gandesc la aceste comentarii, iar de aici rezulta multe probleme. Exista meciuri si rezultate indirecte care te pot ajuta, sunt multe calcule. Am spus de la inceput ca va fi o grupa foarte grea. Sunt echipe mici care au crescut foarte mult, au avut strategii si jucatori buni. Au venit peste noi, gen Armenia, Muntenegru, Belarus".

Romanilor le lipseste patriotismul

"Nimeni nu mai crede in spiritul de patriotism. Am avut de-a lungul timpului si probleme de arbitraj. Am primit multe goluri pe final de meciuri, gen Franta, Bosnia, Italia. Echipa aceasta a avut la fiecare convocare mai multi jucatori care nu au putut sa vina din cauza unor accidentari. Impactul psihologic asupra echipei a fost altul, Chivu dadea siguranta pe teren, transmitea mesaje corecte pe teren".

Selectionerul crede ca Romania are sanse mari la calificare

"Poate din acest moment putem vorbi despre meciuri decisive acasa. Baietii sunt suparati ca au pierdut, dar maine trebuie sa lupte pentru victorie. Nu s-a pierdut nicio sansa, depinde doar de noi. Sunt sanse de calificare, chiar fara sa luam in calcul meciul cu Franta. Trebuie sa batem acasa pe Bosnia si Belarus. Eu cred in fiecare meci care vine, cu Luxemburg este nevoie de prospetime, deci vor exista modificari. " - Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei.

Gabi Torje mai spera in calificare

"Nu trebuie sa ne mai gandim la meciul cu Bosnia, trebuie sa ne refacem moralul. Fotbalul iti da sansa sa joci la trei-patru zile, pentru a-ti reveni. Trebuie sa muncim si sa incercam sa castigam fiecare meci. Am inceput un proiect cu Razvan, sper sa-l ducem pana la capat si sa ne calificam. Orice noapte dupa infrangere este grea, te gandesti la ceea ce puteai sa faci in plus.

"Increderea se castiga in timp si se pierde la doua infrangeri. Normal ca putem sa invingem Luxemburgul, cred ca este doar o intrebare ironica. Ne-am pregatit pentru victorie si la meciul din Bosnia. Am avut o problema cu fazele fixe, la fel a fost si cu Albania. Este dureros sa vezi nationala in coada clasamentului. Speram sa avem un public precum cel avut de Bosnia la partida cu noi. Nu au fost probleme de arbitraj la meciul de sambata".

"Nu stiu daca e bine ca fanii sa se comporte urat cu noi. Noi ne-am dat ultima suflare pe teren. E nevoie de rezultate si trebuie sa ne gandim doar la victorie si sa castigam maine. In Bosnia am pierdut din doua faze fixe, acest lucru e foarte dureros" - Gabi Torje, intr-o conferinta de presa.

Clasament Grupa D:

1. Franta 12 puncte (+7) - 5m

2. Belarus 8 puncte (+3) - 5m

3. Albania 8 puncte (0) - 5m

4. Bosnia-Hertegovina 7 puncte (+2) - 4m

5. Romania 2 puncte (-2) - 4m

6. Luxemburg 1 punct (-8) - 5m