"Daca voi fi apt 80%, voi intra pe teren. Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final. Probabil ma voi retrage dupa aceasta campanie de calificare", a declarat Cristi Chivu in cadrul unei conferinte de presa, in legatura cu viitorul sau la prima reprezentativa. Meciul Bosnia - Romania va avea loc sambata, de la ora 20.15, la Zenica.

Chivu, dreapta, se va retrage de la nationalaFoto: Hotnews

Decide in ziua meciului daca va juca

"Ma simt mai bine ca ieri (nr. joi), dar nu stiu daca voi juca. Daca voi fi mai bine, o sa fiu in teren, daca nu, nu. Nu se pune problema sa risc daca simt ca nu pot juca. Daca voi fi apt 80%, voi intra in teren, sunt suficient de matur sa realizez daca imi pot ajuta echipa sau nu. Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final".

Romania trebuie sa joace perfect

"Romania trebuie sa joace asa cum nu a facut-o in aceasta campanie. Cine pierde, iese din cartile calificarii. Nimeni nu a reusit sa castige doar din vorbe, prin atitudine, daruinta si dorinta. Suntem foarte motivati de faptul ca inca ne putem califica, aceasta este si miza meciului de maine. Noi jucam la victorie, un succes ne-ar aduce un avantaj moral, real fata de Bosnia.

Toata lumea vrea la EURO 2012

"Toata lumea isi doreste sa participam la un turneu final, nu stiu ceva fi peste cativa ani, nu stiu cat voi mai juca. Tocmai de aceea, ma incearca un sentiment de dezamagire pentru ca nu stiu daca pot sa joc intr-un meci atat de important pentru noi. Ne jucam sansa si calificarea in acest meci. Trebuie sa facem tot ce este posibil pentru a castiga".

Bosnia, o echipa incomoda

"Bosnia a fost tot timpul o echipa incomoda, nu numai pentru noi, ci pentru toata lumea. In ultimul timp, au crescut jucatori de mare valoare. Isi doresc foarte mult sa mearga la EURO, asa cum ne dorim si noi. Miza este una extrem de mare in aceasta partida.

Va renunta la echipa nationala

"Din respect pentru meciul de maine nu voi vorbi despre retragere, dar probabil voi renunta la echipa nationala dupa aceasta campanie. Inter nu are nicio legatura cu situatia mea, nu au nicio influenta asupra mea cand sunt la echipa nationala. Sunt lucruri diferite, aici este vorba despre starea mea de sanatate." - Cristi Chivu, in cadrul unei conferinte de presa.

Razvan Lucescu spera sa se poata baza pe Mutu si Chivu

"Am avut o saptamana buna cu implicarea tuturor, dar din pacate avem aceste probleme medicale cu Cristi Chivu si Adi Mutu. Sunt convins ca Mutu va fi maine in teren si sper ca si Chivu va fi prezent. Stiu ca bosniacii sunt in crestere cu jucatori valorosi, dar o prefer pe cea a Romaniei. Am simtit in aceasta saptamana ca exista o unitate intre jucatori. Simt ca vom face lucruri bune in aceasta campanie".

"Cristi va trebui sa se retraga candva, dar nu trebuie sa ne concentram pe aceste lucruri in momentul actual. El are o cariera frumoasa, dar va trebui sa ii puna punct intr-o zi. Cel mai important acum este sa vedem daca va juca maine seara (nr. sambata). Vom lua o decizie impreuna in aceasta privinta. Nu vreau sa ma gandesc la alt capitan.

"Ma bucur ca in sufletul jucatorilor acesta este meciul generatiei lor. Pentru mine nu este asa. Cred ca presiunea este pe bosniaci ca joaca impotriva propriului public. Ei vor juca la victorie, iar noi trebuie sa avem luciditate si rabdare ca sa invingem. Remiza nu este un esec" - Razvan Lucescu, in cadrul unei conferinte de presa.